Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1428     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Łosoś – przepis

Łosoś – przepis

Jolanta Chabik

0     529

Jak gotować ryż?

Jak gotować ryż?

Jolanta Chabik

0     403

Jak gotować ziemniaki?

Jak gotować ziemniaki?

Jolanta Chabik

0     486

Jajka na twardo – przepis

Jajka na twardo – przepis

Jolanta Chabik

0     667

Jajka na miękko – przepis

Jajka na miękko – przepis

Jolanta Chabik

0     369

Makaron al dente – przepis

Makaron al dente – przepis

Jolanta Chabik

0     446

Paella z owocami morza - przepis

Paella z owocami morza - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     522

Lane kluski - przepis

Lane kluski - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     687

Chleb razowy - przepis

Chleb razowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     455

Grecki gyros - przepis

Grecki gyros - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     455

Wątróbka wieprzowa z cebulką - przepis

Wątróbka wieprzowa z cebulką - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     463

Bułeczki drożdżowe - przepisy

Bułeczki drożdżowe - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     545

Chleb żytni - przepis

Chleb żytni - przepis

0     449       Agnieszka Pietnoczka


Pstrąg - przepis

Pstrąg - przepis

0     433       Jolanta Chabik


Pasta z jajek - przepis

Pasta z jajek - przepis

0     531       Jolanta Chabik


Pesto - przepis

Pesto - przepis

0     418       Jolanta Chabik


Sos do spaghetti carbonara - przepis

Sos do spaghetti carbonara - przepis

0     432       Jolanta Chabik


Ciasto na pizzę - przepisy

Ciasto na pizzę - przepisy

0     451       Jolanta Chabik


Gnocchi ze szpinakiem - przepis

Gnocchi ze szpinakiem - przepis

0     554       Zbigniew Wawer


Śledzie w miodzie - przepis

Śledzie w miodzie - przepis

0     582       Katarzyna Wyka


Zapiekanka z łososiem - przepis

Zapiekanka z łososiem - przepis

0     511       Katarzyna Wyka


Chleb orkiszowy – przepis

Chleb orkiszowy – przepis

0     447       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 2 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26