Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1201     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Łosoś – przepis

Łosoś – przepis

Jolanta Chabik

0     473

Jak gotować ryż?

Jak gotować ryż?

Jolanta Chabik

0     358

Jak gotować ziemniaki?

Jak gotować ziemniaki?

Jolanta Chabik

0     440

Jajka na twardo – przepis

Jajka na twardo – przepis

Jolanta Chabik

0     474

Jajka na miękko – przepis

Jajka na miękko – przepis

Jolanta Chabik

0     307

Makaron al dente – przepis

Makaron al dente – przepis

Jolanta Chabik

0     393

Paella z owocami morza - przepis

Paella z owocami morza - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     428

Lane kluski - przepis

Lane kluski - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     616

Chleb razowy - przepis

Chleb razowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     399

Grecki gyros - przepis

Grecki gyros - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     403

Wątróbka wieprzowa z cebulką - przepis

Wątróbka wieprzowa z cebulką - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     400

Bułeczki drożdżowe - przepisy

Bułeczki drożdżowe - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     471

Chleb żytni - przepis

Chleb żytni - przepis

0     385       Agnieszka Pietnoczka


Pstrąg - przepis

Pstrąg - przepis

0     376       Jolanta Chabik


Pasta z jajek - przepis

Pasta z jajek - przepis

0     328       Jolanta Chabik


Pesto - przepis

Pesto - przepis

0     376       Jolanta Chabik


Sos do spaghetti carbonara - przepis

Sos do spaghetti carbonara - przepis

0     381       Jolanta Chabik


Ciasto na pizzę - przepisy

Ciasto na pizzę - przepisy

0     392       Jolanta Chabik


Gnocchi ze szpinakiem - przepis

Gnocchi ze szpinakiem - przepis

0     495       Zbigniew Wawer


Śledzie w miodzie - przepis

Śledzie w miodzie - przepis

0     532       Katarzyna Wyka


Zapiekanka z łososiem - przepis

Zapiekanka z łososiem - przepis

0     449       Katarzyna Wyka


Chleb orkiszowy – przepis

Chleb orkiszowy – przepis

0     398       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 2 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07