Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1431     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Bułki na zakwasie – przepis

Bułki na zakwasie – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     795

Chleb tostowy – przepis

Chleb tostowy – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     587

Chleb z ziemniakami – przepis

Chleb z ziemniakami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

1     3373

Gotowanie na parze – przepisy

Gotowanie na parze – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     789

Glazurowana marchewka – przepis

Glazurowana marchewka – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     897

Danie stir-fry – przepis

Danie stir-fry – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     662

Paluszki serowe – przepisy

Paluszki serowe – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     683

Tosty hawajskie – przepisy

Tosty hawajskie – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     818

Kajzerki – przepis

Kajzerki – przepis

Sylwia Załuńska

1     2426

Kotlety kalafiorowe – przepis

Kotlety kalafiorowe – przepis

Sylwia Załuńska

0     620

Kotlety pieczarkowe – przepis

Kotlety pieczarkowe – przepis

Sylwia Załuńska

0     779

Placuszki bananowe – przepis

Placuszki bananowe – przepis

Sylwia Załuńska

0     556

Kotlety z grochu – przepis

Kotlety z grochu – przepis

0     640       Sylwia Załuńska


Tofu – przepis

Tofu – przepis

0     584       Sylwia Załuńska


Ziemniaki na parze – przepis

Ziemniaki na parze – przepis

0     663       Sylwia Załuńska


Babka ziemniaczana wegetariańska – przepis

Babka ziemniaczana wegetariańska – przepis

0     902       Sylwia Załuńska


Pieczony czosnek – przepis

Pieczony czosnek – przepis

0     625       Sylwia Załuńska


Pasta z suszonych pomidorów – przepis

Pasta z suszonych pomidorów – przepis

0     553       Sylwia Załuńska


Kwiaty cukinii w tempurze – przepis

Kwiaty cukinii w tempurze – przepis

0     578       Sylwia Załuńska


Curry wegetariańskie – przepis

Curry wegetariańskie – przepis

0     573       Sylwia Załuńska


Dosza – przepis

Dosza – przepis

0     659       Sylwia Załuńska


Hummus z suszonymi pomidorami – przepis

Hummus z suszonymi pomidorami – przepis

0     571       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 20 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26