Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Pamuchy – przepis

Pamuchy – przepis

Sylwia Załuńska

0     536

Knysza – przepis

Knysza – przepis

Sylwia Załuńska

1     4768

Sos myśliwski – przepis

Sos myśliwski – przepis

Katarzyna Wyka

0     606

Placuszki szpinakowe – przepis

Placuszki szpinakowe – przepis

Katarzyna Wyka

0     545

Pasta z wędzonych szprotek – przepis

Pasta z wędzonych szprotek – przepis

Katarzyna Wyka

0     604

Frytki z kurczaka – przepis

Frytki z kurczaka – przepis

Katarzyna Wyka

2     1385

Tortilla z farszem pizzowym – przepis

Tortilla z farszem pizzowym – przepis

Katarzyna Wyka

0     542

Ricotta – przepis

Ricotta – przepis

Sylwia Załuńska

0     606

Makaron domowy – przepis

Makaron domowy – przepis

0     503       Sylwia Załuńska


Szaszłyki z kurczakiem i ziołami – przepis

Szaszłyki z kurczakiem i ziołami – przepis

0     508       Katarzyna Wyka


Kluski przecierane – przepis

Kluski przecierane – przepis

0     591       Sylwia Załuńska


Grzanki w jajku – przepis

Grzanki w jajku – przepis

0     538       Katarzyna Wyka


Makaron z warzywami, tuńczykiem i fetą – przepis

Makaron z warzywami, tuńczykiem i fetą – przepis

0     817       Katarzyna Wyka



Kotlety ziemniaczane z płatkami owsianymi – przepis

Kotlety ziemniaczane z płatkami owsianymi – przepis

0     869       Katarzyna Wyka


Kasza jaglana na zielono – przepis

Kasza jaglana na zielono – przepis

0     613       Katarzyna Wyka


Kotlety z brokuła – przepis

Kotlety z brokuła – przepis

0     630       Sylwia Załuńska


Kotlety z fasoli – przepis

Kotlety z fasoli – przepis

0     482       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 21 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07