Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Masło czosnkowe – przepis

Masło czosnkowe – przepis

Sylwia Załuńska

0     513

Bakłażany faszerowane – przepis

Bakłażany faszerowane – przepis

Sylwia Załuńska

0     486

Zapiekanka pasterska wegetariańska – przepis

Zapiekanka pasterska wegetariańska – przepis

Sylwia Załuńska

0     503

Pumpernikiel – przepis

Pumpernikiel – przepis

Sylwia Załuńska

0     537

Chutney jabłkowy – przepis

Chutney jabłkowy – przepis

Sylwia Załuńska

0     579

Chutney pomidorowy – przepis

Chutney pomidorowy – przepis

Sylwia Załuńska

0     720

Pierogi z bryndzą – przepis

Pierogi z bryndzą – przepis

Sylwia Załuńska

0     1063

Piróg biłgorajski – przepis

Piróg biłgorajski – przepis

Sylwia Załuńska

0     882

Suszone pomidory – przepis

Suszone pomidory – przepis

Sylwia Załuńska

0     542

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska

0     1354

Makaron z kapustą – przepis

Makaron z kapustą – przepis

0     536       Sylwia Załuńska


Karmelizowana cebula – przepis

Karmelizowana cebula – przepis

0     609       Sylwia Załuńska


Wegański pasztet z cukinii - przepis

Wegański pasztet z cukinii - przepis

0     1056       Katarzyna Wyka


Wegańskie naleśniki - przepis

Wegańskie naleśniki - przepis

0     574       Katarzyna Wyka


Parówki w cieście francuskim - przepis

Parówki w cieście francuskim - przepis

0     505       Katarzyna Wyka


Placki z dyni na słodko - przepis

Placki z dyni na słodko - przepis

0     562       Katarzyna Wyka


Kalafior w panierce - przepis

Kalafior w panierce - przepis

0     494       Katarzyna Wyka


Kotlety z wątróbki – przepis

Kotlety z wątróbki – przepis

0     768       Agnieszka Pietnoczka


Masło ziołowe – przepis

Masło ziołowe – przepis

0     639       Agnieszka Pietnoczka


Bakłażany z mozzarellą – przepis

Bakłażany z mozzarellą – przepis

0     558       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 22 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07