Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1486     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Masło czosnkowe – przepis

Masło czosnkowe – przepis

Sylwia Załuńska

0     585

Bakłażany faszerowane – przepis

Bakłażany faszerowane – przepis

Sylwia Załuńska

0     601

Zapiekanka pasterska wegetariańska – przepis

Zapiekanka pasterska wegetariańska – przepis

Sylwia Załuńska

0     654

Pumpernikiel – przepis

Pumpernikiel – przepis

Sylwia Załuńska

0     616

Chutney jabłkowy – przepis

Chutney jabłkowy – przepis

Sylwia Załuńska

0     673

Chutney pomidorowy – przepis

Chutney pomidorowy – przepis

Sylwia Załuńska

0     927

Pierogi z bryndzą – przepis

Pierogi z bryndzą – przepis

Sylwia Załuńska

0     1199

Piróg biłgorajski – przepis

Piróg biłgorajski – przepis

Sylwia Załuńska

0     1292

Suszone pomidory – przepis

Suszone pomidory – przepis

Sylwia Załuńska

0     636

Bagietki – przepis

Bagietki – przepis

Sylwia Załuńska

0     1687

Makaron z kapustą – przepis

Makaron z kapustą – przepis

0     608       Sylwia Załuńska


Karmelizowana cebula – przepis

Karmelizowana cebula – przepis

0     680       Sylwia Załuńska


Wegański pasztet z cukinii - przepis

Wegański pasztet z cukinii - przepis

0     1133       Katarzyna Wyka


Wegańskie naleśniki - przepis

Wegańskie naleśniki - przepis

0     661       Katarzyna Wyka


Parówki w cieście francuskim - przepis

Parówki w cieście francuskim - przepis

0     582       Katarzyna Wyka


Placki z dyni na słodko - przepis

Placki z dyni na słodko - przepis

0     621       Katarzyna Wyka


Kalafior w panierce - przepis

Kalafior w panierce - przepis

0     583       Katarzyna Wyka


Kotlety z wątróbki – przepis

Kotlety z wątróbki – przepis

0     863       Agnieszka Pietnoczka


Masło ziołowe – przepis

Masło ziołowe – przepis

0     736       Agnieszka Pietnoczka


Bakłażany z mozzarellą – przepis

Bakłażany z mozzarellą – przepis

0     661       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 22 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26