Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1431     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Zapiekanka z bakłażanem – przepis

Zapiekanka z bakłażanem – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     582

Zapiekanka pasterska – przepis

Zapiekanka pasterska – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     684

Chleb fitness – przepis

Chleb fitness – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     711

Bułki orkiszowe na drożdżach - przepis

Bułki orkiszowe na drożdżach - przepis

Katarzyna Wyka

0     610

Chleb gryczany na drożdżach - przepis

Chleb gryczany na drożdżach - przepis

Katarzyna Wyka

0     1431

Chleb mieszany na zakwasie - przepis

Chleb mieszany na zakwasie - przepis

Katarzyna Wyka

0     664

Mleczny chleb – przepis

Mleczny chleb – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     625

Pieczone pomidory – przepisy

Pieczone pomidory – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     586

Chleb oliwkowy - przepis

Chleb oliwkowy - przepis

Katarzyna Wyka

0     611

Cebulaki – przepis

Cebulaki – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     953

Chleb z oliwkami – przepis

Chleb z oliwkami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     660

Tosty z piekarnika – przepisy

Tosty z piekarnika – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     1475

Pasztet z ryby – przepis

Pasztet z ryby – przepis

0     1107       Agnieszka Pietnoczka


Raclette – przepis

Raclette – przepis

0     824       Agnieszka Pietnoczka


Fondue – przepis

Fondue – przepis

0     782       Agnieszka Pietnoczka


Jak zrobić dip serowy do nachos, chipsów, warzyw?

Jak zrobić dip serowy do nachos, chipsów, warzyw?

0     686       Katarzyna Wyka


Caldereta - przepis

Caldereta - przepis

0     1160       Katarzyna Wyka


Kurczak teriyaki - przepis

Kurczak teriyaki - przepis

0     5480       Katarzyna Wyka


Chleb na polskim zakwasie – przepis

Chleb na polskim zakwasie – przepis

0     646       Agnieszka Pietnoczka


Makaron z sosem jagodowym - przepis

Makaron z sosem jagodowym - przepis

0     754       Katarzyna Wyka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   strona 23 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26