Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Zapiekanka z bakłażanem – przepis

Zapiekanka z bakłażanem – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     552

Zapiekanka pasterska – przepis

Zapiekanka pasterska – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     627

Chleb fitness – przepis

Chleb fitness – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     662

Bułki orkiszowe na drożdżach - przepis

Bułki orkiszowe na drożdżach - przepis

Katarzyna Wyka

0     565

Chleb gryczany na drożdżach - przepis

Chleb gryczany na drożdżach - przepis

Katarzyna Wyka

0     1095

Chleb mieszany na zakwasie - przepis

Chleb mieszany na zakwasie - przepis

Katarzyna Wyka

0     604

Mleczny chleb – przepis

Mleczny chleb – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     553

Pieczone pomidory – przepisy

Pieczone pomidory – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     526

Chleb oliwkowy - przepis

Chleb oliwkowy - przepis

Katarzyna Wyka

0     550

Cebulaki – przepis

Cebulaki – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     900

Chleb z oliwkami – przepis

Chleb z oliwkami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     604

Tosty z piekarnika – przepisy

Tosty z piekarnika – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     1177

Pasztet z ryby – przepis

Pasztet z ryby – przepis

0     849       Agnieszka Pietnoczka


Raclette – przepis

Raclette – przepis

0     745       Agnieszka Pietnoczka


Fondue – przepis

Fondue – przepis

0     745       Agnieszka Pietnoczka


Jak zrobić dip serowy do nachos, chipsów, warzyw?

Jak zrobić dip serowy do nachos, chipsów, warzyw?

0     628       Katarzyna Wyka


Caldereta - przepis

Caldereta - przepis

0     920       Katarzyna Wyka


Kurczak teriyaki - przepis

Kurczak teriyaki - przepis

0     4628       Katarzyna Wyka


Chleb na polskim zakwasie – przepis

Chleb na polskim zakwasie – przepis

0     558       Agnieszka Pietnoczka


Makaron z sosem jagodowym - przepis

Makaron z sosem jagodowym - przepis

0     713       Katarzyna Wyka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23   strona 23 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07