Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1585     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Frytki – przepisy

Frytki – przepisy

Zbigniew Wawer

0     598

Szejk - przepis

Szejk - przepis

Zbigniew Wawer

0     731

Tarta warzywna – przepis

Tarta warzywna – przepis

Zbigniew Wawer

0     845

Tarta z brokułami - przepis

Tarta z brokułami - przepis

Zbigniew Wawer

0     637

Wołowe zrazy zawijane – przepis

Wołowe zrazy zawijane – przepis

Zbigniew Wawer

0     737

Kotleciki rybne – przepis

Kotleciki rybne – przepis

Zbigniew Wawer

0     564

Pasztet warzywny – przepis

Pasztet warzywny – przepis

Zbigniew Wawer

0     637

Sos koperkowy – przepis

Sos koperkowy – przepis

Zbigniew Wawer

0     720

Sos szpinakowy – przepis

Sos szpinakowy – przepis

Jolanta Chabik

0     525

Kurki w śmietanie – przepis

Kurki w śmietanie – przepis

Jolanta Chabik

0     677

Kluski śląskie – przepisy

Kluski śląskie – przepisy

Jolanta Chabik

0     520

Sos do spaghetti – przepis

Sos do spaghetti – przepis

Jolanta Chabik

0     565

Sos serowy – przepis

Sos serowy – przepis

0     726       Jolanta Chabik


Chleb domowy – przepis

Chleb domowy – przepis

0     563       Jolanta Chabik


Risotto alla milanese – przepis

Risotto alla milanese – przepis

0     530       Jolanta Chabik


Kotlety mielone – przepis

Kotlety mielone – przepis

0     651       Jolanta Chabik


Cannelloni ze szpinakiem – przepis

Cannelloni ze szpinakiem – przepis

0     500       Joanna Białek


Cannelloni ze szpinakiem i ricottą – przepis

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą – przepis

0     581       Joanna Białek


Jajka po benedyktyńsku - przepis

Jajka po benedyktyńsku - przepis

0     591       Joanna Białek


Zielone szparagi – przepisy

Zielone szparagi – przepisy

0     583       Jolanta Chabik


Jajka po wiedeńsku – przepis

Jajka po wiedeńsku – przepis

0     575       Joanna Białek


Karczek pieczony – przepis

Karczek pieczony – przepis

0     670       Joanna Białek


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 3 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26