Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Frytki – przepisy

Frytki – przepisy

Zbigniew Wawer

0     440

Szejk - przepis

Szejk - przepis

Zbigniew Wawer

0     553

Tarta warzywna – przepis

Tarta warzywna – przepis

Zbigniew Wawer

0     691

Tarta z brokułami - przepis

Tarta z brokułami - przepis

Zbigniew Wawer

0     506

Wołowe zrazy zawijane – przepis

Wołowe zrazy zawijane – przepis

Zbigniew Wawer

0     545

Kotleciki rybne – przepis

Kotleciki rybne – przepis

Zbigniew Wawer

0     439

Pasztet warzywny – przepis

Pasztet warzywny – przepis

Zbigniew Wawer

0     487

Sos koperkowy – przepis

Sos koperkowy – przepis

Zbigniew Wawer

0     506

Sos szpinakowy – przepis

Sos szpinakowy – przepis

Jolanta Chabik

0     400

Kurki w śmietanie – przepis

Kurki w śmietanie – przepis

Jolanta Chabik

0     537

Kluski śląskie – przepisy

Kluski śląskie – przepisy

Jolanta Chabik

0     366

Sos do spaghetti – przepis

Sos do spaghetti – przepis

Jolanta Chabik

0     435

Sos serowy – przepis

Sos serowy – przepis

0     577       Jolanta Chabik


Chleb domowy – przepis

Chleb domowy – przepis

0     423       Jolanta Chabik


Risotto alla milanese – przepis

Risotto alla milanese – przepis

0     396       Jolanta Chabik


Kotlety mielone – przepis

Kotlety mielone – przepis

0     480       Jolanta Chabik


Cannelloni ze szpinakiem – przepis

Cannelloni ze szpinakiem – przepis

0     353       Joanna Białek


Cannelloni ze szpinakiem i ricottą – przepis

Cannelloni ze szpinakiem i ricottą – przepis

0     429       Joanna Białek


Jajka po benedyktyńsku - przepis

Jajka po benedyktyńsku - przepis

0     442       Joanna Białek


Zielone szparagi – przepisy

Zielone szparagi – przepisy

0     465       Jolanta Chabik


Jajka po wiedeńsku – przepis

Jajka po wiedeńsku – przepis

0     396       Joanna Białek


Karczek pieczony – przepis

Karczek pieczony – przepis

0     508       Joanna Białek


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 3 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07