Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1404     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Krokiety z mięsem – przepis

Krokiety z mięsem – przepis

Joanna Białek

0     409

Królik w śmietanie – przepis

Królik w śmietanie – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     487

Lasagne ze szpinakiem – przepis

Lasagne ze szpinakiem – przepis

Joanna Białek

0     530

Jak peklować mięso?

Jak peklować mięso?

Joanna Białek

0     548

Pieczeń rzymska – przepis

Pieczeń rzymska – przepis

Joanna Białek

0     628

Placki ziemniaczane – przepis

Placki ziemniaczane – przepis

Joanna Białek

0     500

Kotlety schabowe – przepis

Kotlety schabowe – przepis

Jolanta Chabik

0     676

Bigos – przepis

Bigos – przepis

Joanna Białek

0     509

Klopsy z mięsa mielonego – przepis

Klopsy z mięsa mielonego – przepis

Joanna Białek

0     807

Kopytka z ziemniaków – przepis

Kopytka z ziemniaków – przepis

Joanna Białek

0     510

Lasagne z mięsem mielonym – przepis

Lasagne z mięsem mielonym – przepis

Joanna Białek

0     491

Leczo – przepis

Leczo – przepis

0     646       Joanna Białek


Łazanki z kapustą – przepis

Łazanki z kapustą – przepis

0     522       Joanna Białek


Jajka faszerowane – przepis

Jajka faszerowane – przepis

0     549       Zbigniew Wawer


Pierogi ruskie – przepis

Pierogi ruskie – przepis

0     540       Agnieszka Pietnoczka


Pierogi z truskawkami – przepis

Pierogi z truskawkami – przepis

0     490       Agnieszka Pietnoczka


Pierogi z mięsem - przepis

Pierogi z mięsem - przepis

0     487       Agnieszka Pietnoczka


Pierogi z serem – przepis

Pierogi z serem – przepis

0     487       Agnieszka Pietnoczka


Pierogi z grzybami – przepis

Pierogi z grzybami – przepis

0     453       Agnieszka Pietnoczka


Chleb pszenny – przepis

Chleb pszenny – przepis

0     511       Agnieszka Pietnoczka


Focaccia - przepis

Focaccia - przepis

0     529       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 4 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26