Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1627     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Dania z brokułów - przepisy

Dania z brokułów - przepisy

Jolanta Chabik

0     536

Potrawy wegetariańskie - przepisy

Potrawy wegetariańskie - przepisy

Jolanta Chabik

0     567

Kotlety z jajek – przepisy

Kotlety z jajek – przepisy

Jolanta Chabik

0     600

Kotlety z kapusty - przepis

Kotlety z kapusty - przepis

Jolanta Chabik

0     623

Sos słodko-kwaśny - przepis

Sos słodko-kwaśny - przepis

Jolanta Chabik

0     585

Gołąbki z mięsem – przepis

Gołąbki z mięsem – przepis

Jolanta Chabik

0     494

Kapusta z grzybami – przepis

Kapusta z grzybami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     539

Kiełbasa domowa – przepis

Kiełbasa domowa – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     585

Fasolka po bretońsku – przepis

Fasolka po bretońsku – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     597

Kebab - przepis

Kebab - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     633

Frittara ze szparagami – przepis

Frittara ze szparagami – przepis

Irena Grummich

0     559

Kurczak curry - przepis

Kurczak curry - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     703


Körözött – przepis

Körözött – przepis

0     546       Irena Grummich


Jajka faszerowane po węgiersku - przepis

Jajka faszerowane po węgiersku - przepis

0     660       Irena Grummich


Gulasz wieprzowy – przepis

Gulasz wieprzowy – przepis

0     628       Agnieszka Pietnoczka


Kotlety cielęce - przepis

Kotlety cielęce - przepis

0     558       Irena Grummich


Pikantne naleśniki - przepis

Pikantne naleśniki - przepis

0     901       Irena Grummich


Tokań - przepis

Tokań - przepis

0     584       Irena Grummich


Karp z kminkiem w winnym sosie – przepis

Karp z kminkiem w winnym sosie – przepis

0     586       Irena Grummich


Ryba w cieście – przepis

Ryba w cieście – przepis

0     527       Irena Grummich


Karaibski kurczak kokosowy – przepis

Karaibski kurczak kokosowy – przepis

0     670       Irena Grummich


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 5 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26