Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1201     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Dania z brokułów - przepisy

Dania z brokułów - przepisy

Jolanta Chabik

0     396

Potrawy wegetariańskie - przepisy

Potrawy wegetariańskie - przepisy

Jolanta Chabik

0     417

Kotlety z jajek – przepisy

Kotlety z jajek – przepisy

Jolanta Chabik

0     421

Kotlety z kapusty - przepis

Kotlety z kapusty - przepis

Jolanta Chabik

0     419

Sos słodko-kwaśny - przepis

Sos słodko-kwaśny - przepis

Jolanta Chabik

0     398

Gołąbki z mięsem – przepis

Gołąbki z mięsem – przepis

Jolanta Chabik

0     366

Kapusta z grzybami – przepis

Kapusta z grzybami – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     414

Kiełbasa domowa – przepis

Kiełbasa domowa – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     444

Fasolka po bretońsku – przepis

Fasolka po bretońsku – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     420

Kebab - przepis

Kebab - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     445

Frittara ze szparagami – przepis

Frittara ze szparagami – przepis

Irena Grummich

0     395

Kurczak curry - przepis

Kurczak curry - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     550


Körözött – przepis

Körözött – przepis

0     386       Irena Grummich


Jajka faszerowane po węgiersku - przepis

Jajka faszerowane po węgiersku - przepis

0     433       Irena Grummich


Gulasz wieprzowy – przepis

Gulasz wieprzowy – przepis

0     383       Agnieszka Pietnoczka


Kotlety cielęce - przepis

Kotlety cielęce - przepis

0     389       Irena Grummich


Pikantne naleśniki - przepis

Pikantne naleśniki - przepis

0     429       Irena Grummich


Tokań - przepis

Tokań - przepis

0     422       Irena Grummich


Karp z kminkiem w winnym sosie – przepis

Karp z kminkiem w winnym sosie – przepis

0     391       Irena Grummich


Ryba w cieście – przepis

Ryba w cieście – przepis

0     389       Irena Grummich


Karaibski kurczak kokosowy – przepis

Karaibski kurczak kokosowy – przepis

0     476       Irena Grummich


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 5 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07