Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Kurczak w ziołach - przepis

Kurczak w ziołach - przepis

Irena Grummich

0     430

Kurczak po chińsku - przepis

Kurczak po chińsku - przepis

Irena Grummich

0     424

Kurczak w galarecie – przepis

Kurczak w galarecie – przepis

Irena Grummich

0     410

Kurczak w orzechowej panierce – przepis

Kurczak w orzechowej panierce – przepis

Irena Grummich

0     511

Leniwe gołąbki – przepis

Leniwe gołąbki – przepis

Irena Grummich

0     466

Łosoś pieczony w cieście – przepis

Łosoś pieczony w cieście – przepis

Irena Grummich

0     377

Sushi - rodzaje

Sushi - rodzaje

Agnieszka Pietnoczka

0     491

Łosoś z sosem borowikowym – przepis

Łosoś z sosem borowikowym – przepis

Irena Grummich

0     378

Piersi kurczaka nadziewane bazylią – przepis

Piersi kurczaka nadziewane bazylią – przepis

0     383       Irena Grummich


Pijany kurczak – przepis

Pijany kurczak – przepis

0     413       Irena Grummich


Ploughman's Lunch - przepis

Ploughman's Lunch - przepis

0     470       Irena Grummich


Pstrąg duszony w zakwasie buraczanym – przepis

Pstrąg duszony w zakwasie buraczanym – przepis

0     427       Irena Grummich


Pstrąg faszerowany w boczku – przepis

Pstrąg faszerowany w boczku – przepis

0     400       Irena Grummich


Pstrąg faszerowany papryką i ryżem – przepis

Pstrąg faszerowany papryką i ryżem – przepis

0     373       Irena Grummich


Pstrąg pieczony w sosie orzechowym – przepis

Pstrąg pieczony w sosie orzechowym – przepis

0     410       Irena Grummich


Pstrąg w winnym sosie – przepis

Pstrąg w winnym sosie – przepis

0     419       Irena Grummich


Pstrąg w sosie koperkowym – przepis

Pstrąg w sosie koperkowym – przepis

0     338       Irena Grummich



  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 6 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07