Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1201     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Pstrąg w migdałach – przepis

Pstrąg w migdałach – przepis

Irena Grummich

0     402

Spaghetti z sosem szpinakowym  – przepis

Spaghetti z sosem szpinakowym – przepis

Irena Grummich

0     361

Pieczeń po angielsku – przepis

Pieczeń po angielsku – przepis

Irena Grummich

0     638

Karp – przepisy

Karp – przepisy

Jolanta Chabik

0     424

Pieczeń z królika – przepis

Pieczeń z królika – przepis

Jolanta Chabik

0     483

Śledzie pod pierzynką – przepis

Śledzie pod pierzynką – przepis

Jolanta Chabik

0     430

Ryba w galarecie – przepis

Ryba w galarecie – przepis

Jolanta Chabik

0     434

Ciasto na pizze bez drożdży - przepis

Ciasto na pizze bez drożdży - przepis

Jolanta Chabik

0     473

Ryba po grecku – przepis

Ryba po grecku – przepis

Jolanta Chabik

0     463

Kluski śląskie buraczkowe – przepis

Kluski śląskie buraczkowe – przepis

Irena Grummich

0     411

Skrzydełka na grilla – przepisy

Skrzydełka na grilla – przepisy

Joanna Białek

0     395

Tarta z pieczarkami – przepis

Tarta z pieczarkami – przepis

0     398       Joanna Białek


Winegret – przepis

Winegret – przepis

0     419       Joanna Białek


Burrito - przepis

Burrito - przepis

0     511       Joanna Białek


Sos curry - przepis

Sos curry - przepis

0     380       Joanna Białek


Grzanki - przepis

Grzanki - przepis

0     420       Joanna Białek


Nachos - przepisy

Nachos - przepisy

0     500       Joanna Białek


Krewetki stir-fry - przepis

Krewetki stir-fry - przepis

0     471       Joanna Białek


Domowe chipsy – przepis

Domowe chipsy – przepis

0     448       Joanna Białek


Kartacze - przepis

Kartacze - przepis

0     459       Joanna Białek


Ser smażony panierowany - przepis

Ser smażony panierowany - przepis

0     441       Joanna Białek


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 7 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07