Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1404     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Knedliczki - przepis

Knedliczki - przepis

Joanna Białek

0     685

Kotlety sojowe - przepis

Kotlety sojowe - przepis

Joanna Białek

0     516

Musaka - przepis

Musaka - przepis

Joanna Białek

0     456

Kurczak w sosie śmietanowym – przepis

Kurczak w sosie śmietanowym – przepis

Joanna Białek

0     531

Krewetki w cieście – przepisy

Krewetki w cieście – przepisy

Joanna Białek

0     632

Pieczona golonka – przepis

Pieczona golonka – przepis

Joanna Białek

0     510

Rumsztyk z cebulą – przepis

Rumsztyk z cebulą – przepis

Joanna Białek

0     663

Schab ze śliwką – przepis

Schab ze śliwką – przepis

Joanna Białek

0     478

Sos śliwkowy – przepisy

Sos śliwkowy – przepisy

Joanna Białek

0     538

Udka w miodzie – przepis

Udka w miodzie – przepis

Joanna Białek

0     473

Biały ser - przepis

Biały ser - przepis

Joanna Białek

0     528

Ser żółty – przepisy

Ser żółty – przepisy

Joanna Białek

0     535

Purée ziemniaczane – przepis

Purée ziemniaczane – przepis

0     505       Joanna Białek


Gołąbki wegetariańskie – przepis

Gołąbki wegetariańskie – przepis

0     761       Joanna Białek


Tortilla z mięsem mielonym – przepis

Tortilla z mięsem mielonym – przepis

0     787       Joanna Białek


Tortilla z kurczakiem - przepis

Tortilla z kurczakiem - przepis

0     823       Joanna Białek


Sos beszamelowy – przepis

Sos beszamelowy – przepis

0     803       Joanna Białek


Szynka w galarecie – przepisy

Szynka w galarecie – przepisy

0     819       Joanna Białek


Tatar z łososia – przepis

Tatar z łososia – przepis

0     652       Joanna Białek


Zapiekanka ziemniaczana – przepis

Zapiekanka ziemniaczana – przepis

0     623       Joanna Białek


Zapiekanka ziemniaczana z serem – przepisy

Zapiekanka ziemniaczana z serem – przepisy

0     688       Joanna Białek


 Ryż z kurczakiem i warzywami – przepis

Ryż z kurczakiem i warzywami – przepis

0     542       Agnieszka Pietnoczka


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 8 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26