Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1199     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Ryba po japońsku – przepis

Ryba po japońsku – przepis

Jolanta Chabik

0     423

Makaron z truskawkami – przepis

Makaron z truskawkami – przepis

Jolanta Chabik

0     558

Pieczarki faszerowane – przepis

Pieczarki faszerowane – przepis

Jolanta Chabik

0     473

Sos pomidorowy do gołąbków – przepis

Sos pomidorowy do gołąbków – przepis

Jolanta Chabik

0     474

Placki na sodzie – przepis

Placki na sodzie – przepis

Jolanta Chabik

0     485

Pieczarki w cieście piwnym – przepis

Pieczarki w cieście piwnym – przepis

Jolanta Chabik

0     566

Placki z cukinii – przepis

Placki z cukinii – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     631

Gęś pieczona – przepis

Gęś pieczona – przepis

Jolanta Chabik

0     493

Zimne nóżki w galerecie – przepis

Zimne nóżki w galerecie – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     500

Marynata do pieczeni – przepisy

Marynata do pieczeni – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     553

Chleb świąteczny – przepis

Chleb świąteczny – przepis

Joanna Białek

0     512

Chrzan tarty - przepis

Chrzan tarty - przepis

Joanna Białek

0     512

Tarta z kurczakiem – przepisy

Tarta z kurczakiem – przepisy

0     425       Joanna Białek


Przepis na paszteciki z kapustą i grzybami – przepis

Przepis na paszteciki z kapustą i grzybami – przepis

0     532       Agnieszka Pietnoczka


Potrawy z parówek – przepisy

Potrawy z parówek – przepisy

0     1014       Agnieszka Pietnoczka


Koreczki na imprezę – przepisy

Koreczki na imprezę – przepisy

0     700       Agnieszka Pietnoczka


Makaron z serem – przepisy

Makaron z serem – przepisy

0     495       Agnieszka Pietnoczka


Sos tatarski – przepis

Sos tatarski – przepis

0     460       Agnieszka Pietnoczka


Marynata do kurczaka – przepis

Marynata do kurczaka – przepis

0     681       Jolanta Chabik


Pasztet z pieczarek i jajek – przepis

Pasztet z pieczarek i jajek – przepis

0     475       Jolanta Chabik


Kulebiak – przepis

Kulebiak – przepis

0     572       Jolanta Chabik


Marynaty do wieprzowiny – przepisy

Marynaty do wieprzowiny – przepisy

0     540       Jolanta Chabik


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 9 z 23 

Ostatnie dyskusje


"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26

Poproszę kiedyś mamę aby mi takie zrobiła! Ulwoebiam zapach bułeczkek a najbardziej kajzerek...
~Ktos 42 / 2018-02-26 23:59:14

Super
~Tak / 2018-02-13 08:19:51

Teczka to duplikat przepisu z Pracowni wypieków z dnia 2010 10 24 tylko inna firemka następnym razem postaraj się lepiej zmień chociaż kolejności.
~Sprawdzajacyyy / 2015-12-05 07:10:07