Potrawy   (504 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Leczo wegetariańskie - przepis

Leczo wegetariańskie - przepis

0     1431     Katarzyna Wyka

Leczo to pyszne danie. Można je zjeść od razu albo zapasteryzować i przechowywać przez kilka miesięcy. Zapraszam do poznania mojego przepisu! Aby przygotować leczo bez mięsa, będziesz potrzebować:

Ryba po japońsku – przepis

Ryba po japońsku – przepis

Jolanta Chabik

0     480

Makaron z truskawkami – przepis

Makaron z truskawkami – przepis

Jolanta Chabik

0     608

Pieczarki faszerowane – przepis

Pieczarki faszerowane – przepis

Jolanta Chabik

0     520

Sos pomidorowy do gołąbków – przepis

Sos pomidorowy do gołąbków – przepis

Jolanta Chabik

0     679

Placki na sodzie – przepis

Placki na sodzie – przepis

Jolanta Chabik

0     538

Pieczarki w cieście piwnym – przepis

Pieczarki w cieście piwnym – przepis

Jolanta Chabik

0     621

Placki z cukinii – przepis

Placki z cukinii – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     948

Gęś pieczona – przepis

Gęś pieczona – przepis

Jolanta Chabik

0     572

Zimne nóżki w galerecie – przepis

Zimne nóżki w galerecie – przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     566

Marynata do pieczeni – przepisy

Marynata do pieczeni – przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     608

Chleb świąteczny – przepis

Chleb świąteczny – przepis

Joanna Białek

0     581

Chrzan tarty - przepis

Chrzan tarty - przepis

Joanna Białek

0     576

Tarta z kurczakiem – przepisy

Tarta z kurczakiem – przepisy

0     493       Joanna Białek


Przepis na paszteciki z kapustą i grzybami – przepis

Przepis na paszteciki z kapustą i grzybami – przepis

0     667       Agnieszka Pietnoczka


Potrawy z parówek – przepisy

Potrawy z parówek – przepisy

0     1332       Agnieszka Pietnoczka


Koreczki na imprezę – przepisy

Koreczki na imprezę – przepisy

0     994       Agnieszka Pietnoczka


Makaron z serem – przepisy

Makaron z serem – przepisy

0     543       Agnieszka Pietnoczka


Sos tatarski – przepis

Sos tatarski – przepis

0     578       Agnieszka Pietnoczka


Marynata do kurczaka – przepis

Marynata do kurczaka – przepis

0     760       Jolanta Chabik


Pasztet z pieczarek i jajek – przepis

Pasztet z pieczarek i jajek – przepis

0     616       Jolanta Chabik


Kulebiak – przepis

Kulebiak – przepis

0     695       Jolanta Chabik


Marynaty do wieprzowiny – przepisy

Marynaty do wieprzowiny – przepisy

0     684       Jolanta Chabik


  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23     strona 9 z 23 

Ostatnie dyskusje


Panią Izabelę to poniosła fantazja podczas pisania tego komentarza, współczuję jej dzieciom tak inteligentnej mamy :(
~Ja / 2018-12-10 22:45:23

Mam zioła, mam rybę, mam warzywa. Jutro gotuję na parze! To. Będzie mój pierwszy raz.
~Marianka / 2018-11-24 23:38:14

Uwaga ! ten przepis to jakas porażka ! piekłam chleb swoim przepisem i chcialam raz sprubowac czegos nowego i zobaczylam ten przepis ! jestem załamana! ZAŁAMANA! ZA DUŻO SOLI W TYM PRZEPISIE TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE CHLEB MI SIE SPLASZCZYL I WYGLĄDA JAK GUMA A NIE CHLEB ! porażka ! nie polecam tego przepisu . Izabela.
~Izabela / 2018-10-29 17:37:16

FISTASZKOWY A NIE FISZTASZKOWY DEBILE ! ZROBILEM TO I OHYDNE BYLO JAK MOZNA Z TEGO DIP ROBIC MASAKRA !
~iZABELA. / 2018-10-29 17:28:29

"...aby się nie zważyła." A powinno być "zwarzyła". Dlaczego? Bo zwarzyć, wywar, jest pochodną słowa warzyć (staropolskie i gwarowe gotować), a to z kolei od "war". Zatem zmienia się na rz a nie na ż. P.S. przepis dobry, podobny do większości internetowych, dodam tylko, że potrawki a'la Stroganof z wieprzowiny czy jakichkolwiek ochłapów też zawsze są dobre, wystarczy przypilnować, aby mięso było uwarzone na miękko. Jeśli zaś zależy nam na dbałości o smak tradycyjny (oryginalny), to do obtaczania mięsa należy użyć mąki z czarnym mielonym pieprzem, a pieczarki i cebulę kroimy koniecznie w tzw. ząbki, a nie w plasterki, no i bez papryki! I nie koncentrat pomidorowy tylko przecier.
~Jacek / 2018-07-21 19:09:16

Moim zdaniem to dobre danie
~Smakosz / 2018-03-30 15:41:26