Duńska sałatka ze szparagami - przepis

Sałatki    
ocena

Szparagi to wdzięczny materiał do wykonania wielu dań. Jednym z nich jest sałatka, której przepis powstał w Danii, stąd też nazywa się ją duńską.

Duńska sałatka ze szparagami - przepis

Fot. Kuchnia Ireny i Andrzeja

Będzie potrzebne:

170 g serka (kremowego),
2 łyżki mleka,
45 dag mięsa z kurczaka (ugotowanego),
2 łyżki masła,
60 g migdałów (blanszowanych),
280 g szparagów (1 puszka),
pieprz, sól

Serek mieszamy z mlekiem. Do tak powstałej mieszanki dodajemy kurczaka, rozdrobnionego na mniejsze kawałki. Kilka z nich pozostawiamy do dekoracji.

Na patelni rozgrzewamy masło. Kiedy sie rozpuści, wsypujemy migdały i czekamy, aż się zezłocą. W tym czasie odsączamy szparagi i kroimy je na kawałki.

Zezłocone migdały mieszamy z masą serowo-kurczakową. Doprawiamy solą i pieprzem, ozdabiamy pozostałymi kawałkami kurczaka, posypujemy szparagami. Sałatka gotowa.

Znacie inny przepis na tę sałatkę? Podzielcie się nim w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
5 + 1 =