Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

0     1232     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Grochówka - przepis

Grochówka - przepis

Joanna Białek

0     950

Krupnik - przepis

Krupnik - przepis

Joanna Białek

0     986

Rosół drobiowy - przepis

Rosół drobiowy - przepis

Joanna Białek

0     992

Zupa pieczarkowa - przepis

Zupa pieczarkowa - przepis

Joanna Białek

0     930

Zupa ogórkowa - przepis

Zupa ogórkowa - przepis

Joanna Białek

0     858

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Jolanta Chabik

0     1015

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1234     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Gazpacho - przepis

Gazpacho - przepis

Jolanta Chabik

0     950

Zupa węgierska - przepis

Zupa węgierska - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1101

Kwaśnica - przepis

Kwaśnica - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     855

Krem kalafiorowy - przepis

Krem kalafiorowy - przepis

Zbigniew Wawer

0     939

Zupa miso - przepis

Zupa miso - przepis

Katarzyna Wyka

0     912

Zupa z kurek - przepis

Zupa z kurek - przepis

Katarzyna Wyka

0     1166

Zupa szczawiowa - przepis

Zupa szczawiowa - przepis

0     1040       Jolanta Chabik


Zupa botwinkowa - przepis

Zupa botwinkowa - przepis

0     994       Jolanta Chabik


Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

0     820       Joanna Białek


Zupa pomidorowa - przepis

Zupa pomidorowa - przepis

0     886       Jolanta Chabik


Zupa czosnkowa - przepis

Zupa czosnkowa - przepis

0     917       Zbigniew Wawer


Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

0     1022       Agnieszka Pietnoczka


Zupa z soczewicy - przepis

Zupa z soczewicy - przepis

0     928       Agnieszka Pietnoczka


Zupa meksykańska - przepis

Zupa meksykańska - przepis

0     884       Jolanta Chabik


Zupa ziemniaczana - przepis

Zupa ziemniaczana - przepis

0     1083       Jolanta Chabik


Chłodnik litewski - przepis

Chłodnik litewski - przepis

0     854       Jolanta Chabik


| 2 | 3 | 4 | 5     strona 1 z 5 

Ostatnie dyskusje


ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12