Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

0     1465     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Grochówka - przepis

Grochówka - przepis

Joanna Białek

0     1267

Krupnik - przepis

Krupnik - przepis

Joanna Białek

0     1212

Rosół drobiowy - przepis

Rosół drobiowy - przepis

Joanna Białek

0     1282

Zupa pieczarkowa - przepis

Zupa pieczarkowa - przepis

Joanna Białek

0     1158

Zupa ogórkowa - przepis

Zupa ogórkowa - przepis

Joanna Białek

1     1168

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Jolanta Chabik

0     1257

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1492     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Gazpacho - przepis

Gazpacho - przepis

Jolanta Chabik

0     1189

Zupa węgierska - przepis

Zupa węgierska - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1369

Kwaśnica - przepis

Kwaśnica - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1123

Krem kalafiorowy - przepis

Krem kalafiorowy - przepis

Zbigniew Wawer

0     1172

Zupa miso - przepis

Zupa miso - przepis

Katarzyna Wyka

0     1146

Zupa z kurek - przepis

Zupa z kurek - przepis

Katarzyna Wyka

0     1376

Zupa szczawiowa - przepis

Zupa szczawiowa - przepis

0     1271       Jolanta Chabik


Zupa botwinkowa - przepis

Zupa botwinkowa - przepis

0     1216       Jolanta Chabik


Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

0     1098       Joanna Białek


Zupa pomidorowa - przepis

Zupa pomidorowa - przepis

0     1105       Jolanta Chabik


Zupa czosnkowa - przepis

Zupa czosnkowa - przepis

0     1111       Zbigniew Wawer


Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

0     1284       Agnieszka Pietnoczka


Zupa z soczewicy - przepis

Zupa z soczewicy - przepis

0     1115       Agnieszka Pietnoczka


Zupa meksykańska - przepis

Zupa meksykańska - przepis

0     1110       Jolanta Chabik


Zupa ziemniaczana - przepis

Zupa ziemniaczana - przepis

0     1385       Jolanta Chabik


Chłodnik litewski - przepis

Chłodnik litewski - przepis

0     1058       Jolanta Chabik


| 2 | 3 | 4 | 5     strona 1 z 5 

Ostatnie dyskusje


Nie znam dokładnego przepisu na moczkę, ale w dzieciństwie na Boże Narodzenie zawsze śp. Tata przywoził od Dziadków - mieszkających w Żorach - moczkę, którą uwielbialiśmy! tylko, ze w niej zawsze był mak, zmielony i gotowany! wiem, bo się pytałem! Niestety przepisu nie mam, Dziadkowie już 50-siąt lat, a Tata 33-ta już nie żyją i nie mam od kogo wziąć przepisu. górol z Beskidu Śląskiego - Zeflik
~Zeflik / 2018-11-22 18:38:41

Ja najlepsze zupy to chyba jadlam z cateringu Margaret, co jakis czas zamawiamy lunche do Biura, i zupy są przepyszne
~Wika / 2018-08-27 01:00:25

ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12