Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

0     1296     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Grochówka - przepis

Grochówka - przepis

Joanna Białek

0     1037

Krupnik - przepis

Krupnik - przepis

Joanna Białek

0     1046

Rosół drobiowy - przepis

Rosół drobiowy - przepis

Joanna Białek

0     1069

Zupa pieczarkowa - przepis

Zupa pieczarkowa - przepis

Joanna Białek

0     994

Zupa ogórkowa - przepis

Zupa ogórkowa - przepis

Joanna Białek

1     961

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Zupa cebulowa z grzankami i serem - przepis

Jolanta Chabik

0     1073

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1307     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Gazpacho - przepis

Gazpacho - przepis

Jolanta Chabik

0     1016

Zupa węgierska - przepis

Zupa węgierska - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1167

Kwaśnica - przepis

Kwaśnica - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     924

Krem kalafiorowy - przepis

Krem kalafiorowy - przepis

Zbigniew Wawer

0     1004

Zupa miso - przepis

Zupa miso - przepis

Katarzyna Wyka

0     980

Zupa z kurek - przepis

Zupa z kurek - przepis

Katarzyna Wyka

0     1227

Zupa szczawiowa - przepis

Zupa szczawiowa - przepis

0     1096       Jolanta Chabik


Zupa botwinkowa - przepis

Zupa botwinkowa - przepis

0     1057       Jolanta Chabik


Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

Barszcz biały z białą kiełbasą - przepis

0     890       Joanna Białek


Zupa pomidorowa - przepis

Zupa pomidorowa - przepis

0     944       Jolanta Chabik


Zupa czosnkowa - przepis

Zupa czosnkowa - przepis

0     964       Zbigniew Wawer


Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

Kapuśniak z młodej kapusty - przepis

0     1086       Agnieszka Pietnoczka


Zupa z soczewicy - przepis

Zupa z soczewicy - przepis

0     977       Agnieszka Pietnoczka


Zupa meksykańska - przepis

Zupa meksykańska - przepis

0     942       Jolanta Chabik


Zupa ziemniaczana - przepis

Zupa ziemniaczana - przepis

0     1169       Jolanta Chabik


Chłodnik litewski - przepis

Chłodnik litewski - przepis

0     909       Jolanta Chabik


| 2 | 3 | 4 | 5     strona 1 z 5 

Ostatnie dyskusje


Ja najlepsze zupy to chyba jadlam z cateringu Margaret, co jakis czas zamawiamy lunche do Biura, i zupy są przepyszne
~Wika / 2018-08-27 01:00:25

ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12