Zupa pomidorowa wegetariańska - przepis

Zupy    
ocena

Kremową zupę pomidorową można podać z domieszką pieczonej papryki. Zupa zawiera wiele witaminy C, jest zdrowa i lekkostrawna. Można podawać ją z makaronem stellette lub małą ilością ryżu.

Zupa pomidorowa wegetariańska - przepis

photoxpress.com

Wykonanie:

Będzie potrzebne:

1 kg pomidorów lub pomidorów w puszce (3 szt.),


zupa pomidorowa

2 czerwone papryki,


łyżka suszonego lub dwie łyżki świeżego pokrojonego tymianku,


3 ząbki czosnku,


czerwona cebula,


1/2 litra zimnej wody,


oliwa,


sól,


pieprz,


bazylia.

  1. Krok pierwszy

    Paprykę przekrój na pół, oczyść środek i ułóż ją na blasze na papierze do pieczenia.

  2. Krok drugi

    Pomidory przekrój na pół ułóż je obok, dodaj również nieobrane ząbki czosnku.

  3. Krok trzeci

    Blachę z warzywami włóż do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na 20 minut.

  4. Krok czwarty

    Cebulę drobno posiekaj, zeszklij ją na rozgrzanej oliwie w garnku, następnie dodaj wodę.

  5. Krok piąty

    Upieczone warzywa obierz ze skóry i razem z wyciśniętym czosnkiem wrzuć do garnka.

  6. Krok szósty

    Całość gotuj pod przykryciem około 20 minut, następnie zmiksuj wszystko blenderem i dodaj przyprawy.

Znacie inny przepis na wegetariańską zupę pomidorową? Podzielcie się nim w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
4 + 4 =

Polecamy

Czernina - przepis

Czernina - przepis

Agnieszka Pietnoczka

Krem marchewkowy - przepis

Krem marchewkowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

Sylwia Załuńska