Zupa rybna z wyspy Texel - przepis

Zupy    
ocena

Zupa rybna smakuje najlepiej jesienią i zimą. Jest gęsta i pożywna, dlatego wspaniale wzmocni nasz organizm w zimne dni.

Zupa rybna z wyspy Texel - przepis

Będzie potrzebne:

1/2 kg ryby morskiej (może być dorsz),
1/2 korzenia selera,
1 duża cebula,
21 ząbków czosnku,
150 g sera feta,
2 pomidory,
1 duża marchewka,
30 g masła,
1 puszka białej fasoli,
1 kostka rosołowa,
sos tabasco lub worcestershire,
2 łyżki natki pietruszki,
świeża bagietka

  1. Krok pierwszy

    Oczyszczamy marchewkę i seler, obieramy cebulkę, siekamy wszystkie warzywa.

  2. Krok drugi

    Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim seler, cebulę, marchewkę. Następnie dodajemy wyciśnięty czosnek.

  3. Krok trzeci

    Pomidory obieramy ze skórki i dzielimy je na ćwiartki.

  4. Krok czwarty

    Do warzyw na patelni dodajemy fasolkę i pokrojone pomidory. Dokładnie mieszamy.

  5. Krok piąty

    Na wierzchu warzyw układamy ryby.

  6. Krok szósty

    Do całości dodajemy dwie szklanki wody i wrzucamy kostkę rosołową (najlepiej bulion warzywny).

  7. Krok siódmy

    Mieszaninę zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez około 20 minut.

  8. Krok ósmy

    Po tym czasie możemy zająć się doprawianiem potrawy. Dodajemy do niej również sos.

  9. Krok dziewiąty

    Na desce kroimy fetę (najlepiej w małą kostkę).

  10. Krok dziesiąty

    Zupę podajemy w kokilkach, posypaną natką pietruszki i serem.

Znacie inny przepis na zupę rybną? Podzielcie się nim w komentarzu.

OCENA
0.00
OCEŃ PORADĘ

Komentarze

Dodaj zdjęcie do komentarza:
PRZEGLĄDAJ
Dodaj film wideo do komentarza:
Dodaj film z dysku:
PRZEGLĄDAJ
 
2 + 1 =

Polecamy

Czernina - przepis

Czernina - przepis

Agnieszka Pietnoczka

Zupa ogórkowa - przepis

Zupa ogórkowa - przepis

Joanna Białek

Krem marchewkowy - przepis

Krem marchewkowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka