Zupy   (90 porad)

Najnowsze    |    Losowe    |    Najczęściej komentowane
Krem porowy – przepis

Krem porowy – przepis

0     1257     Sylwia Załuńska

Pyszna, zdrowa, rozgrzewająca. A do tego bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Gdy nie masz wiele w lodówce, zupa krem porowa jest idealna. Wykonanie:

Zupa jabłkowa - przepis

Zupa jabłkowa - przepis

Katarzyna Wyka

0     610

Zupa truskawkowa - przepis

Zupa truskawkowa - przepis

Katarzyna Wyka

0     665

Zupa jagodowa - przepis

Zupa jagodowa - przepis

Katarzyna Wyka

0     646

Żurek w chlebie - przepis

Żurek w chlebie - przepis

Katarzyna Olchowska

0     695

Moczka śląska - przepis

Moczka śląska - przepis

Katarzyna Wyka

0     1251

Zupa z kalarepy - przepis

Zupa z kalarepy - przepis

Katarzyna Wyka

0     572

Zupa gulaszowa - przepis

Zupa gulaszowa - przepis

0     1262     Jolanta Chabik

Zupa gulaszowa jest klasyczną potrawą kuchni węgierskiej. Jest świetna na zimę – mięsna, gorąca i pikantna. Bardzo łatwo ją przygotować. Do przygotowania zupy gulaszowej

Krem marchewkowy - przepis

Krem marchewkowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1045

Zupa solianka - przepis

Zupa solianka - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1327

Krem serowy - przepis

Krem serowy - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     1341

Zupa tajska z kurczakiem - przepis

Zupa tajska z kurczakiem - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     758

Zupa bananowa na ostro, na słodko - przepisy

Zupa bananowa na ostro, na słodko - przepisy

Agnieszka Pietnoczka

0     1542

Zupa rybna z karpia - przepis

Zupa rybna z karpia - przepis

Agnieszka Pietnoczka

0     948

Zalewajka - przepis

Zalewajka - przepis

0     1085       Agnieszka Pietnoczka


Krem z soczewicy - przepis

Krem z soczewicy - przepis

0     671       Sylwia Załuńska


Rosół wegetariański - przepis

Rosół wegetariański - przepis

0     723       Sylwia Załuńska


Zupa pomidorowa wegetariańska - przepis

Zupa pomidorowa wegetariańska - przepis

0     1434       Sylwia Załuńska


Czernina - przepis

Czernina - przepis

1     1969       Agnieszka Pietnoczka


Zupa szparagowa - przepis

Zupa szparagowa - przepis

0     1642       Agnieszka Pietnoczka


Krem z brokułów – przepis

Krem z brokułów – przepis

0     701       Sylwia Załuńska


Krem z pieczarek - przepis

Krem z pieczarek - przepis

0     516       Sylwia Załuńska


Krem z groszku – przepis

Krem z groszku – przepis

0     561       Sylwia Załuńska


Krem z kalafiora – przepis

Krem z kalafiora – przepis

0     543       Sylwia Załuńska


  1 | 2 | 3 | 4 | 5     strona 3 z 5 

Ostatnie dyskusje


ja gotuję często ale całkiem inaczej.gotuje rosół z kaczki lub z porcji kaczej dodaje warzywa pieprz ziele sól mięso jak jest miękki wyjmuje ,jak tłusty rosół zbieram tłuszcz do krwi dodaję zimnej wody i jeśli krew nie ma dodanego octu lub kwasku cytrynowego to dodaje.Do naczynia z krwią dodaje mąkę pszenną i mąkę żytnią mieszam i przez sitko wlewam do garnka z rosołem mieszam w trakcie ,Gotuje parę minut.Dodaję pokrojoną natkę pietruszki troszkę cukru szczyptę majeranki jak ktoś lubi może dodać przyprawy do zup magi Można cukier zastąpić owocami suszonymi śliwka gruszka jabłko.Czarnina nie może być za rzadka.Odgrzewana jest jeszcze smaczniejsza ,można podawać z makaronem ziemniakami lub z kluskami ziemniaczanymi
~jola / 2017-03-26 23:06:12