Ciasta i desery Białe trufle – przepis

Białe trufle – przepis

-

Do wykonania białych trufli będziesz potrzebować poniższych składników:

pół kostki masła wiórki kokosowe 150 g śmietany kremówki 30% lub 36% mleko
  • Krok pierwszy

    Do miseczki wlej łyżkę mleka, wrzuć do niej rozkruszoną białą czekoladę, którą następnie rozpuść za pomocą pary lub kąpieli wodnej.
  • Krok drugi

    Do roztopionej czekolady dodaj miękkie masło oraz 2 łyżki wiórek kokosowych, całość utrzyj.
  • Krok trzeci

    Śmietanę kremówkę ubij dokładnie, poczym dodaj do masy z czekolady i jeszcze raz wszystko ubijaj.
  • Krok czwarty

    Naczynie z masą odstaw na 10 minut w chłodne miejsce, z zastygniętej masy uformuj niewielkiej ilości kulki, które następnie możesz (ale nie musisz) panierować w wiórkach kokosowych.
  • jak zrobić trufle z czekoladyFot. Sylwia Załuńska

    Znacie inny przepis na białe trufle? Podzielcie się nim z nami w komentarzu.

Sylwia Załuńska

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WARTO PRZECZYTAĆ

Programy do kompresji plików

Kompresja to kodowanie plików w taki sposób, aby zajęły jak najmniej przestrzeni na dysku. Najbardziej znanym formatem jest format ZIP, ale często spotkać można format RAR. Proces kompresji jest potrzebny na przykład podczas przesyłania wiadomości za pomocą skrzynki pocztowej ze względu na ograniczenia wielkości plików. Kompresja przydaje się również, gdy mamy ograniczoną ilość miejsca na dysku.

Racuchy bez drożdzy – przepis

Do zrobienia racuchów używa się zazwyczaj drożdży. Jednak ci, którzy nie lubią lub nie mogą ich jeść ze względów zdrowotnych, nie muszą sobie odmawiać delikatnych, aromantycznych racuszkowych placuszków. Dziś przedstawiamy prosty przepis na racuchy bez drożdży.

Zobacz też

Przyprawy do ryb smażonych

Najpopularniejszą wersją smażonej ryby w Polsce jest ta z solą i panierką z tartej bułki i jajka. Albo ze zwykłej pszennej mąki. Zwykle ograniczamy się do doprawienia ryby solą i, ewentualnie, pieprzem, a zupełnie niesłusznie! Odpowiednio dobrane zioła mogą zamienić zwykłe, nudne danie w prawdziwy przysmak.

Pokarmy stałe w diecie niemowlęcia. ABC rozszerzania diety

Rozszerzanie diety to niezwykle ważny etap w życiu każdego niemowlęcia. Wprowadzanie pokarmów stałych pozwala bowiem nie tylko poznawać nowe...

Zastosowanie płytek ceramicznych Aparici Carpet

Tytułowy model płytek to bez wątpienia produkt wyjątkowy. To wynik efektownych przetarć stonowanych kolorów i metalizowanych, oryginalnych dodatków. Dzięki...

Może Cię zainteresuje: