Przyprawy

Przyprawy do golonki (pieczonej, gotowanej, w piwie)

Golonka to specyficzne mięso - jedni go nie znoszą, inni uwielbiają. Jak jednak sprawić, aby tych drugich było jak najwięcej? Na pewno przydadzą się odpowiednie przyprawy.

Przyprawy do fondue

Fondue to tradycyjny szwajcarski przysmak. Jego oryginalność polega na tym, iż podaje się je w kociołku, który stale się podgrzewa. W ciepłym, gęstym sosie macza się kawałki bułki, warzyw lub owoców, nadziane na specjalne, długie widelczyki. Jak jednak przyprawić fondue? Oto kilka pomysłów.

Przyprawy do gęsi

Gęś, tradycyjnie podawana w Polsce na świętego Marcina, czyli 11 listopada, to mięso tak zwane dzikie, zdrowsze i mniej uczulające od popularnych mięs. Warto ją jadać, bo aż kipi od białka i żelaza, ale jak sprawić, by była naprawdę pyszna?

Przyprawy do galarety kurczęcej, wieprzowej

Galaretka, zwana też studzieniną czy galertem, to smaczna przystawka, wykorzystująca naturalne właściwości bogatych w substancje żelujące części zwierzęcia. Smakuje najlepiej podana z cytryną lub octem jabłkowym. Ale jak ją doprawić, żeby była naprawdę pyszna?

Przyprawy do grochówki

Wojskowa czy domowa - nieważne. Najważniejsze, aby była dobrze przyprawiona i gorąca. Grochówka to klasyczna zupa kuchni polskiej – ale co do niej dodać?

Przyprawy do grzybów

Leśne grzyby mają niepowtarzalny, wspaniały aromat i delikatny smak, można jednak ciekawie je doprawić, aby potrawy grzybowe zyskały zupełnie nową jakość i atrakcyjność.

Przyprawy do grzańca

Kiedy za oknem trzaskający mróz, a w domu cisza i spokój, nic nie stoi na przeszkodzie, by zasiąść na kanapie z kubkiem dobrego grzańca. Jak jednak go przyprawić, by naprawdę rozgrzewał i pysznie smakował?

Przyprawy do gulaszu

Gulasz to potrawa z wołowiny, pochodząca z Węgier. Jednak współcześnie nazywamy tak rozmaite dania, w których w zawiesistym sosie duszą się nieduże kawałki mięsa – drobiowego czy wieprzowego. Jak jednak przyprawić gulasz, by przebojem zdobył pierwsze miejse na domowej liście ulubionych obiadów?

Latest news

Portfel modnej kobiety – jak wybrać idealny model?

Kobiety dużo czasu poświęcają wyborowi torebki, zapominając czasami przy tym o znalezieniu równie modnego i niebanalnego portfela. Czas najwyższy...
- Advertisement -

Jaki olejek konopny wybrać?

Olejek pochodzący z nasion konopi uprawnej to w ostatnich czasach bardzo popularny oraz co najważniejsze niezwykle skuteczny środek na...

Wzrost wynagrodzeń w Polsce: fakt czy mit?

Wynagrodzenia w Polsce podobno cały czas rosną, a średnia pensja Polaków zbliża się do europejskiej czołówki. Sprawdziliśmy, jak na...

Must read

Portfel modnej kobiety – jak wybrać idealny model?

Kobiety dużo czasu poświęcają wyborowi torebki, zapominając czasami przy...

Jaki olejek konopny wybrać?

Olejek pochodzący z nasion konopi uprawnej to w ostatnich...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

Rozliczanie firmy internetowej

Działalność gospodarcza prowadzona za pośrednictwem internetu jest taką samą działalnością jak każda inna, prowadzona w sposób tradycyjny.

Jak robić dobre portrety – jak dobrze fotografować ludzi?

Jak wiadomo, nikt z nas nie jest idealny. Fotograf powinien posiąść zdolność dostrzegania mankamentów urody swoich modeli i umiejętnie je tuszować już na etapie fotografowania, za pomocą odpowiedniego ustawienia ich przed obiektywem.

Tran w diecie dziecka

Warto docenić tran - to istna skarbnica zdrowia. Wiedziały o tym już nasze babcie. Współcześni lekarze coraz częściej przekonują się, że prababki miały rację. Tran zastosowany w okresie jesienno-zimowym pozwala maluchom w zdrowiu doczekać do wiosny. A nawet jeśli dziecko złapie infekcję, jej przebieg będzie dużo lżejszy.