Potrawy

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą – przepis

Paszteciki są bardzo delikatne, aromatyczne i intensywne w smaku. Sprawdzą się znakomicie jako dodatek do zupy, samodzielne danie obiadowe lub ciekawa przystawka na wigilijny stół. Można przyrządzić je na patelni, w prodiżu czy piekarniku, to nie ma znaczenia – zawsze będą tak samo interesujące, niekonwencjonalne i smaczne.

Rolada wieprzowa z porem i pieczarkami – przepis

Każdy, kto lubi połączenie wielu smaków w jednej potrawie, powinien spróbować pysznej rolady, nafaszerowanej warzywami, aromatycznej i bogatej.

Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – przepis

Wielbiciele past nigdy się nie znudzą, poszukując nowych smaków i połączeń. W doborze składników na pastę panuje dowolność - ważne, by składniki współgrały.

Kasza jaglana na zielono – przepis

Zalety kaszy jaglanej są nieocenione. Nie tylko jest bezglutenowa, nadaje się dla niemowląt i osób z celiakią, ale również stanowi bogate źródło witamin z grupy B, lecytyny znakomicie wpływającej na wzrok i soli mineralnych.

Kotlety ziemniaczane z płatkami owsianymi – przepis

Pyry, grule, kartofle, ziemniaki – niezależnie od tego, jak je nazywamy, towarzyszą nam codziennie. Z wody, tłuczone, puree, frytki – nie wyobrażamy sobie bez nich obiadu w polskim domu. Co zrobić jednak, kiedy coś zostanie?

Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów – przepis

Najrozmaitsze pasty zawierające warzywa strączkowe stanowią zdrową i smaczną alternatywę dla wędlin i pasztetów mięsnych. Zawierają dużo białka, a dodane składniki mogą znacząco zmieniać smak past i nadawać im niepowtarzalny aromat. Warto jadać warzywa strączkowe.

Makaron z warzywami, tuńczykiem i fetą – przepis

Wielbiciele makaronu wciąż szukają nowych zestawień i eksperymentują ze smakiem. Do makaronu pasuje wiele dodatków i tylko od Was zależy w jakiej odsłonie go podacie.

Grzanki w jajku – przepis

Grzanki w jajku to bardzo pożywne, wyraziste w smaku śniadanie. Stanowi ciekawą alternatywę dla słodkich tostów francuskich. Można ją jeść posypaną drobno utartym żółtym serem, polaną keczupem lub posmarowaną pesto.

Latest news

Portfel modnej kobiety – jak wybrać idealny model?

Kobiety dużo czasu poświęcają wyborowi torebki, zapominając czasami przy tym o znalezieniu równie modnego i niebanalnego portfela. Czas najwyższy...
- Advertisement -

Jaki olejek konopny wybrać?

Olejek pochodzący z nasion konopi uprawnej to w ostatnich czasach bardzo popularny oraz co najważniejsze niezwykle skuteczny środek na...

Wzrost wynagrodzeń w Polsce: fakt czy mit?

Wynagrodzenia w Polsce podobno cały czas rosną, a średnia pensja Polaków zbliża się do europejskiej czołówki. Sprawdziliśmy, jak na...

Must read

Portfel modnej kobiety – jak wybrać idealny model?

Kobiety dużo czasu poświęcają wyborowi torebki, zapominając czasami przy...

Jaki olejek konopny wybrać?

Olejek pochodzący z nasion konopi uprawnej to w ostatnich...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

Jak się ubrać w stylu lat 50.?

Moda wciąż powraca. W tym sezonie hitem jest ubiór w klimacie lat 50. Trendy z tamtych lat mogą okazać się prawdziwym sprzymierzeńcem kobiety. Podkreślają kobiece kształty. Nic więc dziwnego, że ostatnio w tym stylu lansują się gwiazdy na całym świecie.

Jak usunąć plamy z soku wiśni lub czereśni?

Wiśnie i ciemne czereśnie są bardzo zdrowe – zwłaszcza zbawienne są ich barwniki, czyli antocyjany, działające przeciwnowotworowo. Niestety te same antocyjany często przyprawiają o ból głowy osoby, które muszą odplamić zabrudzone sokiem z tych owoców ubrania czy bieliznę stołową.

Double Knitting – jak zrobić?

Double knitting nie ma polskiego odpowiednika, choć sam rodzaj dzianiny wydaje się być znany. Efekt, jaki można za jej pomocą osiągnąć, przypominać może żakard, ale głównie chodzi o to, że powstająca dzianina ma podwójną grubość i jest dwustronna.