Potrawy

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą – przepis

Paszteciki są bardzo delikatne, aromatyczne i intensywne w smaku. Sprawdzą się znakomicie jako dodatek do zupy, samodzielne danie obiadowe lub ciekawa przystawka na wigilijny stół. Można przyrządzić je na patelni, w prodiżu czy piekarniku, to nie ma znaczenia – zawsze będą tak samo interesujące, niekonwencjonalne i smaczne.

Rolada wieprzowa z porem i pieczarkami – przepis

Każdy, kto lubi połączenie wielu smaków w jednej potrawie, powinien spróbować pysznej rolady, nafaszerowanej warzywami, aromatycznej i bogatej.

Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – przepis

Wielbiciele past nigdy się nie znudzą, poszukując nowych smaków i połączeń. W doborze składników na pastę panuje dowolność - ważne, by składniki współgrały.

Kasza jaglana na zielono – przepis

Zalety kaszy jaglanej są nieocenione. Nie tylko jest bezglutenowa, nadaje się dla niemowląt i osób z celiakią, ale również stanowi bogate źródło witamin z grupy B, lecytyny znakomicie wpływającej na wzrok i soli mineralnych.

Kotlety ziemniaczane z płatkami owsianymi – przepis

Pyry, grule, kartofle, ziemniaki – niezależnie od tego, jak je nazywamy, towarzyszą nam codziennie. Z wody, tłuczone, puree, frytki – nie wyobrażamy sobie bez nich obiadu w polskim domu. Co zrobić jednak, kiedy coś zostanie?

Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów – przepis

Najrozmaitsze pasty zawierające warzywa strączkowe stanowią zdrową i smaczną alternatywę dla wędlin i pasztetów mięsnych. Zawierają dużo białka, a dodane składniki mogą znacząco zmieniać smak past i nadawać im niepowtarzalny aromat. Warto jadać warzywa strączkowe.

Makaron z warzywami, tuńczykiem i fetą – przepis

Wielbiciele makaronu wciąż szukają nowych zestawień i eksperymentują ze smakiem. Do makaronu pasuje wiele dodatków i tylko od Was zależy w jakiej odsłonie go podacie.

Grzanki w jajku – przepis

Grzanki w jajku to bardzo pożywne, wyraziste w smaku śniadanie. Stanowi ciekawą alternatywę dla słodkich tostów francuskich. Można ją jeść posypaną drobno utartym żółtym serem, polaną keczupem lub posmarowaną pesto.

Latest news

3 kardigany, które Ci się przydadzą

Kardigan jest rozpinanym swetrem, który od wielu lat jest jednym z podstawowych elementów damskiej garderoby. Najlepiej zaopatrzyć się w...
- Advertisement -

Obozy młodzieżowe dla wszystkich fanów piłki nożnej

Bierzesz sobie do serca prośby Twojego syna? A Twoje dziecko od dawna prosi o to, by mogło jechać na...

Mini zmywarka – sprytne rozwiązania do małych kuchni

Jeżeli wydaje Ci się, że w Twojej kuchni nie ma miejsca na zmywarkę, to zaraz udowodnimy Ci, że…,no właśnie,...

Must read

3 kardigany, które Ci się przydadzą

Kardigan jest rozpinanym swetrem, który od wielu lat jest...

Obozy młodzieżowe dla wszystkich fanów piłki nożnej

Bierzesz sobie do serca prośby Twojego syna? A Twoje...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

Jak zwiększyć zdolność kredytową?

Zdolność kredytowa to jeden z najistotniejszych elementów w procesie kredytowym. Można poprawić nieco naszą zdolność w prosty sposób, jest na to kilka pomysłów, do wykorzystania właściwie dla każdego.

Kiedy przewalutować kredyt?

Często mówi się, że warto brać kredyty w obcych walutach. Czy można przewalutowanie kredyt, który już posiadamy? Jak to zrobić? Czy przewalutowanie jest opłacalne?

Jak czyścić aluminiowe garnki?

Nie tylko garnki, ale wszystkie kuchenne naczynia aluminiowe tracą swój blask. W miarę upływu czasu pokrywają się one charakterystycznym, ciemnym nalotem (tlenkiem glinu). Jak więc temu zapobiegać?