Potrawy

Pasta z wędzonych szprotek – przepis

Jeżeli jesteście wielbicielami rybnych past, na pewno próbowaliście tych na bazie wędzonej makreli czy łososia, ale czy wiecie, że bardzo dobrze w tym wydaniu sprawdzają się wędzone szprotki.

Placuszki szpinakowe – przepis

Szpinak w postaci ciemnozielonej mazi zapadł w pamięć niejednego dziecka – przez co wielu dorosłych na wszelki wypadek nie próbuje tego smacznego i zdrowego warzywa.

Sos myśliwski – przepis

Jeśli szukasz prostego przepisu na bogaty, gęsty i niezwykle intensywny sos, może cię zainteresować właśnie sos myśliwski.

Marynata do wołowiny – przepis

Wołowina to jedno z najważniejszych mięs kuchni europejskiej. W Polsce jednak rzadko hoduje się rasy mięsne bydła, dlatego też polska wołowina nie ma tak wysokiej jakości jak ta, która jest spotykana w krajach o większej tradycji spożywania tego rodzaju mięsa. Czasami w polskich sklepach do kupienia jest również wołowe mięso amerykańskie czy argentyńskie.

Grzyby leśne – przepisy

Zawsze dokładnie oglądamy grzyby, a jeśli jakiegoś nie jesteśmy pewni, to go wyrzucamy. Grzybów nie powinno się także podawać dzieciom, ponieważ są one ciężkostrawne, a dziecięce żołądki są na nie zbyt delikatne.

Chrupiąca panierka – przepis

Panierka ma zastosowanie dla wielu potraw, choć najbardziej popularnym daniem jest schabowy obtaczany najpierw w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Wypróbowano już wiele niecodziennych połączeń, które z powodzeniem zastąpiły bułkę tartą. Jakie to składniki, które wywołają efekt głośnego chrupania? O tym poniżej.

Biryani z kurczaka – przepis

Risotto, pilaw – to popularne na całym świecie potrawy z ryżu. Znacznie mniej znane jest biriani, pochodzące z Afryki Północnej. Opiera się ono na podobnej zasadzie – gotowania ryżu w bulionie, wraz z dodatkami – jednak różni się od swoich krewnych z Turcji czy Włoch konsystencją. Tutaj ryż bowiem, za sprawą płukania, ma mniej lepką i kremową konsystencję, jest bardziej sypki.

Roladki z kurczaka z musztardą – przepis

Roladki z kurczaka z musztardą to całkiem wykwintne danie, doskonałe na proszoną kolację lub obiad, a jednocześnie łatwe w przygotowaniu i niedrogie.

Latest news

Gdzie przetłumaczyć francuskie dokumenty?

Masz dokumenty sporządzone po francusku? Być może będziesz potrzebować tłumacza przysięgłego języka francuskiego. Kiedy dokładnie jego usługi będą niezbędne?...
- Advertisement -

Kolumny podstawkowe – doskonała jakość i czysty dźwięk

Wiele osób poszukuje sprzętu, który pozwoli im na odtwarzanie ich ulubionej muzyki w wysokiej jakości. Kolumny podstawkowe z oferty...

Opinie Google — sprawdź nowy sposób na ich pozyskiwanie

Portale opiniotwórcze dla wielu klientów stanowią wyznacznik tego, czy dany produkt jest godny uwagi i zainteresowania, a ostatecznie również...

Must read

Gdzie przetłumaczyć francuskie dokumenty?

Masz dokumenty sporządzone po francusku? Być może będziesz potrzebować...

Kolumny podstawkowe – doskonała jakość i czysty dźwięk

Wiele osób poszukuje sprzętu, który pozwoli im na odtwarzanie...
- Advertisement -

You might also likeRELATED
Recommended to you

Jak zrobić tiramisu?

Nie wszystkie ciasta trzeba piec. Jeśli nie mamy piekarnika, a chcemy zrobić ciasto, nic prostszego! Możemy zrobić kolorowy sernik na zimno, klasyczne tiramisu albo owocową wariację na temat tiramisu. Może najpierw tiramisu – niezwykle popularny, kawowy deser włoski.

Jak nakleić tipsy?

Naklejanie gotowych tipsów jest bardzo proste, w zestawach, które można kupić w perfumeriach, jest dołączony klej, a do tego najmniej po 2 rozmiary każdego tipsa.

Figura kolumna – jak się ubierać?

O tym, że kobiety nie są zadowolone ze swojego wyglądu wiadomo nie od dziś. Jednak nie zawsze jest to tylko i wyłącznie kwestia nadwagi, bądź nieproporcjonalnej figury, którą obdarzyła natura. Bardzo często o tym, czy kobieta wygląda atrakcyjnie czy też nie, decyduje w dużej mierze odpowiednio dobrany strój, właściwie skomponowane dodatki i zgranie wszystkich tych elementów kolorystycznie.