Do wykonania białych trufli będziesz potrzebować poniższych składników:

pół kostki masła

wiórki kokosowe

150 g śmietany kremówki 30% lub 36%

mleko

  • Krok pierwszy

    Do miseczki wlej łyżkę mleka, wrzuć do niej rozkruszoną białą czekoladę, którą następnie rozpuść za pomocą pary lub kąpieli wodnej.

  • Krok drugi

    Do roztopionej czekolady dodaj miękkie masło oraz 2 łyżki wiórek kokosowych, całość utrzyj.

  • Krok trzeci

    Śmietanę kremówkę ubij dokładnie, poczym dodaj do masy z czekolady i jeszcze raz wszystko ubijaj.

  • Krok czwarty

    Naczynie z masą odstaw na 10 minut w chłodne miejsce, z zastygniętej masy uformuj niewielkiej ilości kulki, które następnie możesz (ale nie musisz) panierować w wiórkach kokosowych.

  • jak zrobić trufle z czekoladyFot. Sylwia Załuńska

    Znacie inny przepis na białe trufle? Podzielcie się nim z nami w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKotlety z grochu – przepis
Następny artykułTrufle czekoladowe – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here