Dziś chcemy Wam zaprezentować przepis na słodką przekąskę na bazie mąki z amarantusa – a mianowicie placuszki amarantusowe.

2 jajka

250 ml mleka

łyżka miodu

10 g masła

szklanka mąki pszennej

szklanka mąki z amarantusa

  • Krok pierwszy

    Ubij jajka wraz z szczyptą soli, następnie dodaj mleko, miód oraz roztopione masło, wymieszaj.

  • Krok drugi

    Dodaj mąkę z amarantusa oraz pszenną.

  • Krok trzeci

    Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób, pozostaw na noc w lodówce.

  • Krok czwarty

    Z ciasta formuj cienkie placuszki, które należe smażyć na rozgrzanej oliwie.

  • Znacie jakieś inne przepisy z wykorzystaniem amarantusa? Podzielcie się swoimi pomysłami z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCzy jestem w nim zakochana?
Następny artykułCzy jestem w niej zakochany?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here