Wykonanie:

dwie zielone i dwie żółte cukinie,

żółta i czerwona papryka,

cebula,

300 g pieczarek,

3 ząbki czosnku,

kostka sera (około 300g),

0,5 litra bulionu warzywnego,

słodka i ostra papryka,

suszona bazylia,

sól,

pieprz,

oliwa.

  • Krok pierwszy

    Jedną paprykę z każdego koloru opłucz, obierz i pokrój w kostki.

  • Krok drugi

    Papryki, cebulę i pieczarki pokrój w kostki wielkości kostek cukinii.

  • Krok trzeci

    Całość podsmaż na niewielkiej ilości oliwy, dodając do tego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i 3/4 pokrojonego w małe kostki sera. Ostudź.

  • Krok czwarty

    Pozostałe cukinie umyj dokładnie pod bieżącą wodą i przekrój wzdłuż na dwie równe części.

  • Krok piąty

    Z każdej wydrąż miąższ, a na jego miejsce, wrzuć warzywa z patelni.

  • Krok szósty

    Nafaszerowane cukinie posyp pozostałym serem, włóż do naoliwionego naczynia żaroodpornego i zalej je bulionem warzywnym.

  • Krok siódmy

    Piecz w temperaturze 200 stopni od 30 do 35 minut.

  • Znacie inny przepis na cukinię faszerowaną warzywami? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułRisotto wegetariańskie – przepis
Następny artykułCzernina – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here