mała główka kapusty

cebula

40 dag makaronu łazanki

30 dag pieczarek

20 dag wędzonych parówek sojowych

oliwa

ziarna ziela angielskiego

ziarna pieprzu

listek laurowy

pieprz

sól

przyprawa typu Vegeta

Kapustę oczyść i posiatkuj. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do kapusty wraz z 2 łyżkami oliwy. Całość wrzuć do dużej patelni i polej 125ml wody, dodaj ziele angielskie, ziarenka pieprzu i liść laurowy.

Gotuj na wolnym ogniu do momentu aż kapusta nie zmięknie.

Parówki i pieczarki pokrój, dodaj do kapusty, przypraw Vegetą, solą i pieprze. Makaron łazanki ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzony makaron dodaj do kapusty, następnie duś przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Jak Wam się podoba takie połączenie?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułBagietki – przepis
Następny artykułKarmelizowana cebula – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here