4 kromki chrupiącego pieczywa albo 1/2 bagietki,
3 – 6 g masła,
25 dag sera Cheddar (lub Stilon, Wensleydale, Cheshire, Lancashire, Gloucester),
4 duże marynowane cebule,
4 łyżki chutney’a lub pikli,
2 pomidory,
4 cebulki dymki,
sól, pieprz

  • Krok pierwszy

    Chleb lub bagietkę smarujemy masłem i układamy w dowolny sposób na talerzu.

  • Krok drugi

    Ser kroimy na kawałki o wadze około 60 g.

  • Krok trzeci

    Ser pokroić na grubsze kawałki, w zależności od naszych chęci i możliwości.

  • Krok czwarty

    Kawałki sera ułożymy razem z chutney’em albo piklami, cebulką i kawałkami pomidora.

  • Krok piąty

    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

  • Krok szósty

    Lunch tego typu smakuje najlepiej z cydrem lub piwem.

  • Znacie inny przepis na Ploughman’s Lunch? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak zmienić stronę startową?
Następny artykułJak założyć konto na Allegro?

 

 

 

 

Irena Grummich - od listopada 2007 roku, wraz z mężem - Andrzejem, prowadzi blog kulinarny Kuchnia Ireny i Andrzeja. Państwo Grummich publikują również w wydawnictewach związanych z kuchnią i gotowaniem, prowadzą międzyblogowy konkurs "Gotuj po polsku!", którego patronatem jest producent Oleju Kujawiskiego. Są specjalistami działu Kulinaria serwisu SPEC.PL, który wzbogacają nie tylko w swoje przepisy, ale również w autorskie zdjęcia.

Nasz specjalista pisze o sobie:

Nasze dwie największe pasje to gotowanie i podróże. Łączymy je na co dzień w kuchni, przygotowując potrawy z różnych stron świata, a te prawdziwe podróże dalekie i bliskie dostarczają nam kulinarnych inspiracji.

Od dawna pasjonuje nas gotowanie, a największe doświadczenie zdobyliśmy, prowadząc blog kulinarny, który nazwaliśmy Kuchnia Ireny i Andrzeja.

Zaczęliśmy od dzielenia się naszymi ulubionymi, sprawdzonymi wcześniej przepisami , a z czasem zaczęliśmy sięgać po przepisy zamieszczane na portalach kulinarnych oraz te pochodzące z innych zaprzyjaźnionych blogów.

Właśnie ta dostępność do źródeł, jaką daje internet oraz ciekawość świata, sprawiły, że zaczęliśmy sięgać po oryginalne przepisy pochodzące z kuchni innych krajów.

To zaowocowało tym, że w 2009 roku podróżowaliśmy wirtualnie "Z Widelcem po Europie".

W tymże czasie odwiedziliśmy 45 europejskich państw, w których przygotowaliśmy 425 bardziej lub mniej charakterystycznych potraw dla kuchni danego narodu.

Rok 2010 to podróż „Z Widelcem przez kuchnie obu Ameryk” w czasie której odwiedzimy prawie 40 państw wchodzących w skład Ameryki Północnej, Środkowej i Południowej.

Nie zapominamy oczywiście o korzeniach czyli naszej rodzimej kuchni. W 2008 i 2009 organizowaliśmy międzyblogowe zabawy kulinarne pod hasłem „Gotujemy po polsku!”, którym patronował producent Oleju Kujawskiego. Na jesień planujemy kolejną, trzecią już edycję.


Zobacz stronę Kuchni Ireny i Andrzeja u nas:

- O autorze - Kuchnia Ireny i Andrzeja

Zobacz blog internetowy autorki porad:

- Kuchnia Ireny i Andrzeja - Blog kulinarny

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here