Aby zrobić ciasto kokosowe, przygotuj poniższe składniki:

Spód:

8 opakowań herbatników

400g masła

Masa:

0,5l śmietany kremówki 30%

tabliczka białej czekolady

2 paczki wiórków kokosowych

2 śnieżki

Spód – herbatniki rozkruszyć przy pomocy wałka lub malaksera na drobny pył. Masło rozpuść w rondelku i ostudź. Schłodzone masło dodaj do herbatników, wymieszaj aż całość połączy się. Na dno blachy wsyp herbatniki wymieszane z masłem i ubij je równo i dokładnie. Wstaw do lodówki na godzinę.

Masa – W 0,5l śmietany rozpuść czekoladę, ostudź ją następnie dobrze schłodź w lodówce. Gdy masa będzie zimna dodaj dwie śnieżki i dobrze ubij za pomocą miksera, następnie dodaj 1,5 opakowania wiórek kokosowych i wymieszaj ręcznie. Masę przełóż na blachę z herbatnikami, posyp pozostałymi wiórkami i wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Znacie inny przepis na ciasto kokosowe?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułMascarpone – przepis
Następny artykułPamuchy – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here