Orzechy siekamy i prażymy je w piekarniku na jasnozłoty kolor w temperaturze 170 stopni.

W rondlu roztapiamy masło wraz z cukrem pudrem, cały czas mieszamy, gdy cukier rozpuści się wsypujemy orzechy oraz rodzynki, mieszamy i odstawiamy na bok. Blachę obkładamy papierem do pieczenia, w dość sporych odstępach rozkładamy orzechy w masie cukrowej, orzechów nie rozpłaszczamy, zostawiamy małe górki.

Florentynki pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20 minut.

Kto dziś zje florentynki?

10 dag masła

15 dag cukru pudru

6 dag migdałów

6 dag orzechów

6 dag pistacji

3 dag rodzynek

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak poderwać chłopaka przez Internet?
Następny artykułPiróg biłgorajski – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here