Do przygotowania piroga biłgorajskiego będziesz potrzebować:

1 kg ziemniaków

40 dag kaszy gryczanej

50 dag tłustego twarogu

2 cebule

3 jajka

pieprz

sól

zioła prowansalskie

  • Krok pierwszy

    Ziemniaki obierz i ugotuj na miękko, odcedź lekko i ugnieć.

  • Krok drugi

    Dodaj kaszę, garnek przykryj, odstaw na 30 minut, aby kasza zmiękła.

  • Krok trzeci

    Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

  • Krok czwarty

    Resztę składników wrzuć do miski (jedno białko odstaw) dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku i uzyskaną masę włóż do foremki a jej wierzch posmaruj pozostawionym białkiem.

  • Krok piąty

    Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny.

  • piróg przepissxc.hu

    Spróbujecie tego podlaskiego przysmaku?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułFlorentynki – przepis
Następny artykułTrufle owsiane – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here