Wykonanie:
filety z dorsza,
1 cytryna,
mieszanka przypraw do ryb,
pieprz ziołowy,
czosnek granulowany,
świeży tymianek.
-
Krok pierwszy
Do głębszego talerza lub półmiska wyciśnij całą cytrynę, dodaj łyżkę przypraw do ryb, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, łyżeczkę czosnku granulowanego i łyżkę świeżego tymianku.
-
Krok drugi
Filety z dorsza wymocz z każdej strony po dwa razy w otrzymanym ekstrakcie, następnie odstaw na pół godziny do lodówki.
-
Krok trzeci
Po wyznaczonym czasie, ułóż filety na grillu, każdą stronę opiekaj 15 minut.
-
Krok czwarty
Grillowane filety posyp świerzym tymiankiem i podawaj z ćwiartkami cytryny.
Znacie inny przepis na grillowanego dorsza? Podzielcie się nim z nami.