Wykonanie:

filety z dorsza,

dorsz

1 cytryna,

mieszanka przypraw do ryb,

pieprz ziołowy,

czosnek granulowany,

świeży tymianek.

  • Krok pierwszy

    Do głębszego talerza lub półmiska wyciśnij całą cytrynę, dodaj łyżkę przypraw do ryb, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, łyżeczkę czosnku granulowanego i łyżkę świeżego tymianku.

  • Krok drugi

    Filety z dorsza wymocz z każdej strony po dwa razy w otrzymanym ekstrakcie, następnie odstaw na pół godziny do lodówki.

  • Krok trzeci

    Po wyznaczonym czasie, ułóż filety na grillu, każdą stronę opiekaj 15 minut.

  • Krok czwarty

    Grillowane filety posyp świerzym tymiankiem i podawaj z ćwiartkami cytryny.

  • Znacie inny przepis na grillowanego dorsza? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCzernina – przepis
Następny artykułZupa szparagowa – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here