Aby zrobić domowe kazjerki, potrzebujesz:

3 szklanki mąki

200 ml letniej wody

10 g drożdży

1,5 łyżeczki cukru

1 łyżeczka soli

jajko

2 łyżki masła

  • Krok pierwszy

    Mąkę przesiać przez sito do dużej miski, dodać resztę składników i dokładnie wyrobić. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aby wyrosło.

  • Krok drugi

    Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części, z każdej należy uformować kulkę którą należy lekko spłaszczyć. Blachę do pieczenia obłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej bułeczki, górną część naciąć tępym nożem.

  • Krok trzeci

    Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku do 20 minut.

  • jak zrobić kajzerkiFot. Sylwia Załuńska

    Znacie inny przepis na domową kajzerki? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSzarlotka sypana – przepis
Następny artykułJak odzyskać dane z CD?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here