Wykonanie:
średniej wielkości okrągły chlebek lub dwa duże placki tortilli,
chrupiąca sałata,
2 pomidory,
2 ogórki,
papryka,
1/2 czerwonej cebuli,
1/2 białej cebuli,
ser.
Sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki pikantnego ketchupu, mały jogurt naturalny, ząbek czosnku, papryka chili w proszku.
-
Krok pierwszy
Sos – majonez, ketchup i mały jogurt wymieszaj razem w miseczce.
-
Krok drugi
Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj go razem z chili do sosu. Wymieszaj wszystko dokładnie.
-
Krok trzeci
Ogórki obierz i pokrój w cienkie plasterki, pomidory pokrój na talarki.
-
Krok czwarty
Sałatę i paprykę pokrój w paski, a cebulę w półksiężyce. Pomidory, paprykę i cebulę grilluj przez kilka minut.
Fot. sxc.hu
-
Krok piąty
Chleb przekrój na cztery części i wydrąż środek.
-
Krok szósty
Następnie delikatnie opiecz na grillu lub w piekarniku, aby skórka była chrupiąca.
-
Krok siódmy
Do środka wlej połowę sosu (jeśli korzystasz z placków tortilli, posmaruj je sosem).
-
Krok ósmy
Warzywa z grilla, ogórek i sałatę włóż do bułki lub połóż na tortilli, posyp startym serem, polej sosem.
Znacie inny przepis na kebab wegetariański? Podzielcie się nim z nami.