Wykonanie:
5 dużych pomidorów lub dwa opakowania pomidorów w puszce,
mała zielona papryka,
kabaczek,
mała żółta papryka,
mała czerwona papryka,
cukinia,
2 cebule,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
przyprawy: pieprz, papryka w proszku, sól, zioła (według upodobań),
oliwa.
-
Krok pierwszy
Cebulę obierz i pokrój drobno w kostkę, paprykę pokrój w cienkie słupki, kabaczek obierz i pokrój w kostkę.
-
Krok drugi
Do dużego garnka wlej oliwę, rozgrzej ją, po czym wrzuć cebulę, po kilku minutach dodaj również pokrojoną paprykę i kabaczek.
-
Krok trzeci
Do garnka wlej 100 ml wody i wsyp jedną łyżeczkę papryki. Pomidory obierz ze skórki, każdy pokrój na 4 części i wrzuć do garnka z warzywami.
-
Krok czwarty
Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
-
Krok piąty
Wszystko wymieszaj, gotuj pod przykryciem od 20 do 30 minut.
Znacie inny przepis na leczo? Podzielcie się nim z nami.