Wykonanie:

5 dużych pomidorów lub dwa opakowania pomidorów w puszce,
mała zielona papryka,
kabaczek,
mała żółta papryka,
mała czerwona papryka,
cukinia,
2 cebule,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
przyprawy: pieprz, papryka w proszku, sól, zioła (według upodobań),
oliwa.

  • Krok pierwszy

    Cebulę obierz i pokrój drobno w kostkę, paprykę pokrój w cienkie słupki, kabaczek obierz i pokrój w kostkę.

  • Krok drugi

    Do dużego garnka wlej oliwę, rozgrzej ją, po czym wrzuć cebulę, po kilku minutach dodaj również pokrojoną paprykę i kabaczek.

  • Krok trzeci

    Do garnka wlej 100 ml wody i wsyp jedną łyżeczkę papryki. Pomidory obierz ze skórki, każdy pokrój na 4 części i wrzuć do garnka z warzywami.

  • Krok czwarty

    Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki koncentratu pomidorowego.

  • Krok piąty

    Wszystko wymieszaj, gotuj pod przykryciem od 20 do 30 minut.

  • Znacie inny przepis na leczo? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak słuchać aktywnie?
Następny artykułCzym jest inteligencja emocjonalna?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here