Wykonanie:

Ciasto naleśnikowe:

szpinak Fot. photoxpress.com

1 szklanka wody mineralne, 1,5 szklanki mleka, łyżka oliwy, 2 jajka, 4 śmietanki do kawy, szczypta soli. Farsz: 450 g szpinaku mrożonego, 250 g sera feta, 3 ząbki czosnku, 1 czerwona cebula, starty ser żółty, pieprz, sól, sypka ostra papryczka.

  • Krok pierwszy

    Ciasto – mleko wraz z jajkami dokładnie zmiksować.

  • Krok drugi

    Następnie dodać mąkę, śmietankę, łyżkę oliwy i szczyptę soli, dokładnie zmiksować i wstawić na pół godziny do lodówki.

  • Krok trzeci

    Farsz – cebulę drobno posiekać, czosnek rozgnieść przez praskę i wszystko podsmażyć lekko na rozgrzanej oliwie.

  • Krok czwarty

    Szpinak rozmrozić, następnie pokroić go drobno, dodać do cebuli z czosnkiem, smażyć tak długo, aż na patelni nie zostanie woda.

  • Krok piąty

    Ser feta pokroić na mniejsze kawałki, dodać do szpinaku i mieszać tak długo, aż powstanie jednolita masa. Dodać przyprawy.

  • Krok szósty

    Pod koniec smażenia dodać dużą ilość startego sera i dobrze wymieszać.

  • Krok siódmy

    Farsz ułożyć na naleśnikach i kolejno zawijać

  • Znacie inny przepis na naleśniki ze szpinakiem? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułGalaretka wegetariańska – przepis
Następny artykułNa czym polega dobrowolne poddanie się karze?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here