Pieczony czosnek możesz dodawać do dań, aby go zrobić potrzeba niewiele składników:

5 dużych główek czosnku

sól

pieprz

oliwa

Czosnek obierz palcami z nadmiaru łupin. Nożem zetnij szczyt czosnku. Blachę obficie nasącz oliwą i ułóż na niej główki czosnku, posyp przyprawami, możesz je przykryć folią aluminiową.

Czosnek piecz przez 60 minut w temperaturze 150 – 180 stopni.

Upieczony czosnek wyciśnij z łupinek.

jak upiec czosneksxc.hu

Do czego dodajecie pieczony czosnek? W jakich potrawach najbardziej Wam smakuje?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułBabka ziemniaczana wegetariańska – przepis
Następny artykułTofu – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here