Wykonanie:

200 g ryżu o długich ziarnach,

pilaw z cukinii Fot. photoxpress.com

cukinia,

garść orzechów ziemnych,

duża marchewka,

cebula,

oliwa,

sól.

  • Krok pierwszy

    Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

  • Krok drugi

    Marchewkę i cukinię obierz, następnie wykrój z nich cienkie pasemka przy pomocy obieraczki i dodaj je do cebuli.

  • Krok trzeci

    Wrzuć odsączony ryż, wymieszaj i dopraw solą.

  • Krok czwarty

    Pod koniec podaj garść orzechów, wyłącz ogień i odstaw na kilka minut pod przykryciem.

  • Znacie inny przepis na pilaw z cukinią? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSztuka przemawiania
Następny artykułOmlet wegetariański – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here