Wykonanie:

4 jajka,

omletFot. photoxpress.com

3 łyżki mąki,

2 ziemniaki,

cebula,

ząbek czosnku,

pomidor,

groszek konserwowy,

sól,

pieprz,

szczypiorek,

oliwa.

  • Krok pierwszy

    Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut, następnie pokrój je w plasterki średniej grubości.

  • Krok drugi

    Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w talarki.

  • Krok trzeci

    Jajka wraz z przyprawami wrzuć do miski i rozbełtaj, następnie dodaj ziemniaki, cebulę, czosnek i kilka łyżek groszku i mąki.

  • Krok czwarty

    Delikatnie zmieszaj całość. Na patelni rozgrzej oliwę, i nałóż niewielką ilość przygotowanej mieszanki, na wierzch połóż talarki pomidorów.

  • Krok piąty

    Smaż z każdej strony przez 10 minut na małym ogniu.

  • Krok szósty

    Po nałożeniu na talerz podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

  • Znacie inny przepis na omlet wegetariański? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPilaw z cukinią – przepis
Następny artykułNaleśniki z fetą – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here