Podpowiemy Wam jak poprawnie zachowywać się w restauracji:

1) Po wejściu do lokalu należy przywitać się z hostessą, kelnerem i poczekać na skierowanie do właściwego stolika.
2) Cierpliwie czekamy, aż obsługa ponownie do nas podejdzie – rozda menu, przyniesie wodę, zbierze zamówienie.
3) Rozmawiamy tak, aby nie przeszkadzać innym gościom. Staramy się dopasować głośność rozmowy do atmosfery wokół naszego stolika.
4) Wszelkie reklamacje i weryfikacje rachunków załatwiamy dyskretnie. Najlepiej omawiając je z managerem lokalu.

Do absolutnie niedopuszczalnych zachowań w restauracji należą:

Pstrykanie palcami na kelnera (wystarczy nawiązać z nim kontakt wzrokowy)
Położenie kobiecej torebki na stoliku
Wyciąganie w sali restauracyjnej przyborów toaletowych (puderniczek, lusterek, szminek, grzebieni)
Palenia tytoniu, w miejscach do tego niewskazanych

Jakie zachowanie gości w restauracji denerwuje Was najbardziej? Zwracacie wtedy uwagę czy czekacie na interwencję obsługi?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here