Aby wykonać ciasteczka digestive, przygotuj poniższe składniki:

10 dag mąki pszennej

30 dag mąki żytniej

5 dag otrębów pszennych

10 dag płatków jęczmiennych

25 dag masła

125 ml mleka

łyżeczka proszku do pieczenia

pół szklanki wiórków kokosowych

Uwaga!

Upieczone ciasteczka digestive można polać roztopioną czekoladą lub słodkim sosem.

  • Krok pierwszy

    Roztopione masło połącz z płatkami jęczmiennymi i otrębami pszennymi, następnie dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.

  • Krok drugi

    Ciasto wyrabiaj rękami, następnie rozwałkuj je na grubość około 0,5cm.

  • Krok trzeci

    Z rozwałkowanego cista wycinaj ciasteczka, które następnie kładź na blasze obłożonej papierem do pieczenia.

  • Krok czwarty

    Ciasteczka włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 do 20 minut.

  • ciasteczka digestive łatwesxc.hu

    Znacie inny przepis na ciastka digestive?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułSałatka ze szpinakiem – przepis
Następny artykułCurry wegetariańskie – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here