Aby wykonać ciasteczka digestive, przygotuj poniższe składniki:
10 dag mąki pszennej
30 dag mąki żytniej
5 dag otrębów pszennych
10 dag płatków jęczmiennych
25 dag masła
125 ml mleka
łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki wiórków kokosowych
Uwaga!
Upieczone ciasteczka digestive można polać roztopioną czekoladą lub słodkim sosem.
-
Krok pierwszy
Roztopione masło połącz z płatkami jęczmiennymi i otrębami pszennymi, następnie dodaj resztę składników i dokładnie wymieszaj.
-
Krok drugi
Ciasto wyrabiaj rękami, następnie rozwałkuj je na grubość około 0,5cm.
-
Krok trzeci
Z rozwałkowanego cista wycinaj ciasteczka, które następnie kładź na blasze obłożonej papierem do pieczenia.
-
Krok czwarty
Ciasteczka włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 do 20 minut.
sxc.hu
Znacie inny przepis na ciastka digestive?