Do przygotowania curry wegetariańskiego potrzebujesz:

czerwona papryka

świeży kalafior

1 cukinia

3 słodkie ziemniaki

pół szklanki zielonego groszku (może być z puszki)

1 marchewka

puszka mleczka kokosowego

1/3 szklanki bulionu warzywnego

puszka pomidorów bez skórki

pasta curry

oliwa

Paprykę, różyczki kalafiora, cukinie, ziemniaki i marchewkę pokroić w kawałki. W głębokiej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić marchewkę i ziemniaki, smażyć ok. 5 minut co chwila mieszając.

Do patelni dodać 3 łyżki pasty curry, wymieszać, wlać mleczko oraz bulion oraz pomidory z puszki, całość dusić na wolnym ogniu 10 minut. Po upływie wyznaczonego czasu dodaj resztę pokrojonych warzyw, po 5 minutach dodaj groszek (jeśli używasz groszku z puszki musisz go odcedzić).

Wszystko duś na wolnym ogniu, do momentu aż wszystkie warzywa, prócz papryki będą miękkie.

Curry wegetariańskie podawaj z pełnoziarnistym ryżem lub z chlebkiem z pestkami dyni.

Znacie inny przepis na curry wegetariańskie?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułCiasteczka digestive – przepis
Następny artykułDosza – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here