Pianka – pianki rozpuść w połowie sugerowanej na opakowaniu wodzie. Piankę roztrzepać, następnie dodać do niej schłodzone galaretki. Płynną piankę przelać na zimne ciasto wyjęte prosto z lodówki, w piankę powkładaj obrane kawałki z 2 pomarańczy, włóż do lodówki.
Gdy pianka dobrze zgęstnieje wlej na nią galaretkę pomarańczową przygotowaną według przepisu, w nią także powkładaj pomarańcze z ostatniej pomarańczy. Ciasto ponownie włóż do lodówki i wyciągnij w celu spożycia minimum po 3 godzinach.
Skusicie się na ciasto pomarańczowe?
tabliczka gorzkiej czekolady
tabliczka mlecznej czekolady
pół szklanki mąki
100 g masła
szklanka cukru
4 jajka
2 łyżki ekstraktu waniliowego
Pianka:
2 galaretki pomarańczowe
puszka mleka niesłodzonego skondensowanego
Pozostałe składniki:
3 pomarańcze
galaretka pomarańczowa