Pianka – pianki rozpuść w połowie sugerowanej na opakowaniu wodzie. Piankę roztrzepać, następnie dodać do niej schłodzone galaretki. Płynną piankę przelać na zimne ciasto wyjęte prosto z lodówki, w piankę powkładaj obrane kawałki z 2 pomarańczy, włóż do lodówki.

Gdy pianka dobrze zgęstnieje wlej na nią galaretkę pomarańczową przygotowaną według przepisu, w nią także powkładaj pomarańcze z ostatniej pomarańczy. Ciasto ponownie włóż do lodówki i wyciągnij w celu spożycia minimum po 3 godzinach.

Skusicie się na ciasto pomarańczowe?

Ciasto:

tabliczka gorzkiej czekolady

tabliczka mlecznej czekolady

pół szklanki mąki

100 g masła

szklanka cukru

4 jajka

2 łyżki ekstraktu waniliowego

Pianka:

2 galaretki pomarańczowe

puszka mleka niesłodzonego skondensowanego

Pozostałe składniki:

3 pomarańcze

galaretka pomarańczowa

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak polubić teściów?
Następny artykułCiasto pomarańczowe – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here