Wykonanie:
Ciasto naleśnikowe:

1 szklanka wody mineralnej,
1,5 szklanki mleka,
łyżka oliwy,
2 jajka,
4 śmietanki do kawy,
szczypta soli.
Farsz:
500 g mieszanki chińskiej,
pół szklanki wody,
2 łyżki majonezu,
1 łyżka ketchupu,
sól, pieprz, oliwa, ser.
-
Krok pierwszy
Ciasto – mleko wraz z jajkami należy dokładnie zmiksować.
-
Krok drugi
Następnie dodać mąkę, śmietankę, łyżkę oliwy i szczyptę soli, dokładnie zmiksować i wstawić na pół godziny do lodówki.
-
Krok trzeci
Farsz – do dużej patelni należy wlać pół szklanki wody i łyżkę oliwy, zagotować i dodać mieszankę chińską.
-
Krok czwarty
Wszystko należy gotować pod przykryciem przez około 20 minut, następnie zdjąć pokrywkę.
-
Krok piąty
Warzywa trzeba mieszać co jakiś czas, do momentu aż cała woda wyparuje, następnie przyprawić i dodać majonez i ketchup. Całość dokładnie wymieszać.
-
Krok szósty
Na dużej patelni, usmaż 5 naleśników.
-
Krok siódmy
Na każdy naleśnik należy nałożyć warstwę farszu i posypać dużą ilością startego sera żółtego. Przykrywać kolejnym naleśnikiem, aż do wykończenia farszu.
Znacie inny przepis na tort naleśnikowy Podzielcie się nim z nami.