Wykonanie:

300 g czerwonej soczewicy z puszki,

duża czerwona cebula,

paczka pomidorów w puszcze,

1 papryka czerwona,

200 g jogurtu greckiego,

2 łyżki pasty z curry.

  • Krok pierwszy

    Cebulę należy posiekać i usmażyć na rozgrzanej oliwie.

  • Krok drugi

    Gdy cebula się zeszkli, należy dodać dwie łyżki pasty z curry i jeszcze chwilę podsmażać.

    soczewica czerwona

    Fot. sxc.hu

  • Krok trzeci

    Następnie dodać pomidory z puszki oraz odsączoną soczewicę, dusić 10 minut.

  • Krok czwarty

    Pod koniec gotowania należy dodać jogurt i dokładnie wymieszać.

  • Znacie inny przepis na curry z soczewicy? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPlacuszki z kabaczka – przepis
Następny artykułTort naleśnikowy – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here