Wykonanie:

1 duży kabaczek,

2 jajka,

sól,

pieprz,

oliwa.

Sos:

słoik suszonych pomidorów,

ser,

2 ząbki czosnku,

suszona i świeża bazylia,

sól, pieprz.

  • Krok pierwszy

    Kabaczek należy obrać i pokroić na plastry od 0,5 cm do 1 cm grubości.

  • Krok drugi

    Jajka roztrzepać z solą i pieprzem w miseczce.

  • Krok trzeci

    Plastry z kabaczków wymoczyć w jajku, następnie smażyć na rozgrzanej oliwie.

  • Krok czwarty

    Suszone pomidory wraz z zalewą, czosnkiem, małymi kawałkami sera i bazylią umieścić w robocie kuchennym i wszystko zmiksować.

  • Krok piąty

    Uzyskanym sosem posmarować placuszki z kabaczka.

  • Znacie inny przepis placki z kabaczka? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKotlety z bobu – przepis
Następny artykułCurry z soczewicy – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here