Wykonanie:

350 g ziemniaków,

bób Fot. sxc.hu

0,5 kg bobu,

2 jajka,

przyprawa do ziemniaków,

szczypiorek,

100 g żółtego startego sera.

  • Krok pierwszy

    Bób i obrane ziemniaki należy ugotować w osobnych naczyniach.

  • Krok drugi

    Ugotowane ziemniaki odsączyć i zgnieść na puree.

  • Krok trzeci

    Bób gotować około 20 minut na małym ogniu, następnie wylać wodę, odsączyć i obrać ze skórki.

  • Krok czwarty

    Obrany bób dodać do ziemniaków i rozgnieść, dodać przyprawę do ziemniaków i dokładnie wymieszać.

  • Krok piąty

    Następnie dodać surowe jajka, starty ser oraz posiekany szczypiorek – wszystko wymieszać, całość zostawić na pół godziny pod przykryciem w lodówce.

  • Krok szósty

    Z otrzymanej masy, uformować średniej wielkości płaskie kotleciki, które należy smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiany kolor.

  • Krok siódmy

    Kotlety najlepiej smakują z surówką z kapusty i sosem grzybowym.

  • Znacie inny przepis na kotlety z bobu? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPrzeszukanie – uprawnienia policji
Następny artykułPlacuszki z kabaczka – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here