Aby zrobić hummus z suszonymi pomidorami będziesz potrzebował:

2 puszki ciecierzycy w zalewie

¾ szklanki suszonych pomidorów

pół szklanki świeżo posiekanych listków bazylii

5 czubatych łyżek pasty sezamowej

2 łyżki soku z cytryny

1-2 łyżek oliwy

sól

pieprz

Ciecierzycę odsączamy z zalewy i wrzucamy do wysokiego naczynia wraz z resztą składników. Całość dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku.

Hummus smakuje doskonale na kanapkach, a również jako dodatek do ostrych dań. Można go też różnie doprawiać. Kiedy raz nauczymy się, jak go zrobić, na stałe wejdzie do przekąskowego repertuaru.

Macie sprawdzony przepis na hummus? Podzielicie się nim z nami?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułDosza – przepis
Następny artykułPapryka w miodzie – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here