Aby przygotować paprykę w miodzie potrzeba:

1,5 kg czerwonej papryki

1,5 kg żółtej papryki

1 litr wody

szklanka 10% octu

łyżka sproszkowanego chili

3 łyżki gorczycy

pół szklanki cukru

sól

łyżka miodu na każdy słoik papryki

Paprykę pokrój w paski, z pozostałych składników przygotuj zalewę, zagotuj ją i zalej paprykę. Paprykę w zalewie wkładaj do słoików, następnie do każdego wlewaj łyżkę miodu. Dokładnie zakręć, pasteryzuj do 10 minut.

Macie jakiś inny przepis na marynowaną paprykę?

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułHummus z suszonymi pomidorami – przepis
Następny artykułMascarpone – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here