Aby zrobić kotlety z pieczarek, potrzebujesz:

40 dag pieczarek

2 cebule

łyżka masła lub margaryny

jedna czerstwa bułka

3 jajka

bułka tarta

sól

pieprz

oliwa do smażenia

  • Krok pierwszy

    Pieczarki oczyścić, umyć, bardzo drobno posiekać lub zmiksować w blenderze (uważaj, żeby nie zrobić papki).

  • Krok drugi

    Cebule drobno posiekać, lub zmiksować w blenderze wraz z pieczarkami.

  • Krok trzeci

    Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na rozgrzanej oliwie, następnie ostudzić.

  • Krok czwarty

    Do grzybów dodać namoczoną i odciśniętą bułkę i dwa jajka, dopraw do smaku i wymieszaj rękoma.

  • Krok piąty

    Pozostałe jajko rozbij dodaj przyprawy i roztrzep.

  • Krok szósty

    Z uzyskanej masy grzybowej formuj kotleciki, kolejno maczaj je w jajku oraz obtaczaj w bułce tartej.

  • Krok siódmy

    Smaż na rozgrzanej oliwie na dość silnym ogniu.

  • Krok ósmy

    Po usmażeniu wszystkich kotletów, do patelni dodaj kilka łyżek wody i zostaw pod przykryciem.

  • kotlety z pieczarek pomysłFot. Sylwia Załuńska

    Znacie inny przepis na kotlety z pieczarek? Podzielcie się nim z nami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułKotlety kalafiorowe – przepis
Następny artykułPlacuszki bananowe – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here