Kotlety z fasoli są proste w przygotowaniu, a do ich zrobienia potrzebujesz:

30 dag fasoli białej

10 dag cebuli

5 dag czerstwej bułki

2 jaja

sól

pieprz

świeży koperek

majeranek

bułka tarta

mleko

tłuszcz do smażenia

Fasolę przebrać, opłukać pod bieżącą wodą, zalać zimną wodą, ugotować i pozostawić na 2 godziny. Po upływie wyznaczonego czasu ponownie zagotować. Cebulę obrać, posiekać drobno i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ugotowaną i odsączoną fasolę zmiksować drobno wraz z namoczoną w mleku bułką i podsmażoną cebulką.

Do uzyskanej masy dodać jajka, posiekany drobno koperek oraz przyprawy i dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować owalne kotleciki o grubości około 1,5cm, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż uzyskają złocisty kolor.

Znacie inne przepisy na kotlety z fasoli? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJakich błędów unikać na pierwszej randce?
Następny artykułPlacki z kaszy jaglanej – przepis

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here