Wykonanie:

14 dużych placków naleśnikowych,
1 kg kiszonej kapusty,
200 g suszonych grzybów lub 0,5 kg obranych i umytych pieczarek,
duża cebula,
2 liście laurowe,
3 ziarna ziela angielskiego,
4 ziarenka pieprzu,
sól,
pieprz,
przyprawa warzywna,
jajko,
bułka tarta,
oliwa lub masło.

  • Krok pierwszy

    Suszone grzyby namoczyć i zostawić na noc, następnie należy je gotować, aż będą miękkie i zmielić.

  • Krok drugi

    Kapustę kiszoną wypłukać i gotować wraz z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, ziarenkami pieprzu i pozostałymi przyprawami.

  • Krok trzeci

    Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle lub oliwie.

  • Krok czwarty

    Zmielone grzyby wrzucić do cebulki wraz z kapustą, całość dusić około 30 minut i doprawić jeszcze solą i pieprzem.

  • Krok piąty

    Farsz rozsmarować równo na naleśnikach i zwinąć je.

  • Krok szósty

    Krokiety należy obtoczyć w jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanej oliwie.

  • Znacie inny przepis na krokiety wegetariańskie? Podzielcie się nim w komentarzu.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułJak ćwiczyć kreatywne myślenie?
Następny artykułJak słuchać aktywnie?

Sylwia Załuńska – absolwentka Studium Zdrowia i Urody, instruktorka rekreacji ruchowej. Fitness to jej praca i wielka pasja. Jej przepis na zdrowie to aktywny tryb życia i zdrowe odżywianie. Wegetarianka od 7 lat.

 

Nasz specjalista pisze o o sobie:

Od zawsze lubiłam sport, w ćwiczeniach fitness zakochałam się od pierwszych zajęć. Zawsze staram się być na bieżąco ze wszystkimi nowinkami dotyczącymi sprzętu na siłowni czy nowych form zajęć.

Swoją wiedzę i doświadczenie staram się jak najgorliwiej przelewać na papier i dzielić się nią ze wszystkimi zainteresowanymi.

Prowadzę zdrowy i aktywny tryb życia,  egzystuję w zgodzie z naturą.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here